Mihoen Goreng


Goreng staat voor gebakken.
Indonesië

  • Hoofdgerecht

  • 2 Personen

  • 30 Minuten

  • Medium

  • Waardeer (1)

Ingrediënten
Producten bevatten meer inhoud dan nodig is voor dit recept

Prijs zoals geconfigureerd:

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 2 eieren
  • 300 g Spitskool, in reepjes gesneden
  • 1 Ui, gehalveerd en in maantjes gesneden
  • 4 Teentjes knoflook, in kleine schijfjes gesneden
  • Halve citroen
  • 200 g Kipfilet, in reepjes gesneden
  • 1 Stengel selderij
  • 2 Stengels lente-uitjes

* Verplichte velden

Van: € 0,50

Tot: € 7,43

Prijs zoals geconfigureerd:

Bereidingswijze Mihoen Goreng

Met dit eenvoudige Indonesische recept voor Mihoen Goreng maak je binnen een handomdraai een voedzame en smakelijke maaltijd. Mihoen Goreng betekent letterlijk gebakken vermicelli en is een heel toegankelijk gerecht wat zeker weten bij het hele gezin in de smaak zal vallen. Wij hebben in dit gerecht kipfilet blokjes gebruikt, maar je kunt het net zo eenvoudig met tofu, garnalen of volledig vegetarisch maken.


  • 1. Laat de mihoen 5 minuten in lauwwarm water inweken en giet het vervolgens met koud water af.
  • 2.. Kluts de eieren, doe 2 el olie in de pan en bak een omelet.
  • 3.Snijd de spitskool in reepjes, halveer de ui en snijd het in halve maantjes.
  • 4. Snijd de knoflook in kleine schijfjes.
  • 5. Pers de halve citroen en voeg deze toe aan de kip, laat het even intrekken.
    • 6.Verhit de wokpan, voeg 2 el olie erbij en doe de uien, knoflook, 1 bouillonblokje en de kip in de wokpan. Roerbak totdat de kip gaar is.
      • 7. Voeg eerst de mihoen en daarna de spitskool toe.
        • 8. Voeg naar smaak zwarte peper toe, roer vervolgens alles nog een keer om.

Serveertip: Snijd het omelet in reepjes en garneer de mihoen met selderijblaadjes en lente-uitjes.

Print dit recept

Klantenreviews1 item(s)

  • Smaakloos

    Smaakloos als maar kan! Afrader

    Beoordeling door Gerrit / (Geplaatst op 08-11-2016)