Oosterse pompoensoep


Oosterse pompoensoep met pindapesto
China

  • Voorgerecht

  • 4 Personen

  • 60 Minuten

  • Waardeer (0)

Ingrediënten
Producten bevatten meer inhoud dan nodig is voor dit recept

Prijs zoals geconfigureerd:

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 1 Pompoen
  • 1 Ui, in stukjes gesneden
  • 3 Teentjes knoflook, geperst
  • Paar takjes verse peterselie
  • Sap van een halve citroen

* Verplichte velden

Van: € 0,50

Tot: € 15,73

Prijs zoals geconfigureerd:

Dit recept is speciaal voor Asian Food Lovers
geschreven door Astrid Petit

Bereidingswijze Oosterse pompoensoep

Koud buiten? Dan is niks lekkerder dan een heerlijke kom pompoensoep met pindapesto. Zeker weten dat je lekker opwarmt! Tip: maak een grotere hoeveelheid en doe hem in de vriezer, dan heb je altijd een lekkere kom soep voor koude dagen.


  • 1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • 2. Snijd de pompoen met schil in grove stukken, haal de pitten eruit en smeer het vruchtvlees in met wat sesamolie, peper en zout. Zet de pompoen ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven (± 180 ºC). Laat de pompoen daarna afkoelen.
  • 3. Schil de pompoen. Fruit de ui, een teentje knoflook en de bruine suiker in de pindaolie. Voeg de bouillon, de kokosmelk en de stukken pompoen toe. Laat 15 minuten zacht koken. Pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Breng het geheel op smaak met oestersaus, gembersiroop, peper en zout.
  • 4. Pureer ondertussen in de blender de rest van de knoflook samen met de peterselie, pinda’s, sambal, citroensap en olie tot een pesto.
  • 5. Serveer de pompoensoep in een kom of bord en garneer met de pindapesto.

Print dit recept