Poké Bowl


Met verse zalm & asperges
Japan

  • Hoofdgerecht

  • 2 Personen

  • 40 Minuten

  • Mild

  • Waardeer (0)

Ingrediënten
Producten bevatten meer inhoud dan nodig is voor dit recept

Prijs zoals geconfigureerd:

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 200 g Verse zalm
  • 4 Stengels lente-ui, in ringetjes gesneden.
  • 1 Teen knoflook, geperst
  • Zout
  • 1 Avocado, in reepjes
  • 250 g Dunne groene asperges, geblancheerd.
  • 1 Gekookt ei, in plakjes
  • 2 Handjes gemengde bladsla

* Verplichte velden

Van: € 1,45

Tot: € 35,37

Prijs zoals geconfigureerd:

Dit recept is speciaal voor Asian Food Lovers
geschreven door Astrid Petit

Bereidingswijze Poké Bowl

Het leuke aan Poké bowls is dat je eindeloos kunt variëren met verse ingrediënten! In deze Poké bowl zit o.a. gemarineerde zalm, groene asperges en avocado. Je kunt de groene asperges ook vervangen door bijvoorbeeld sperzieboontjes! Om het visueel ook een aantrekkelijk gerecht te maken is het leuk om verschillende contrasterende kleuren ingrediënten te gebruiken.  


1. Marineer de zalm met lenteui in ringetjes, sojasaus, 2 el rijstazijn, yuzusap (Yuzu is een Japanse citrusvrucht, dit kun je ook vervangen door citroensap), sesamolie, geperste knoflook en 1 el witte sesamzaadjes. Laat de zalm minimaal 15 minuten marineren.

2. Kook ondertussen de sushirijst volgens de verpakking. Breng vervolgens op smaak met 1 el rijstazijn en zout.

3. Blancheer de groene asperges.

4. Verdeel de sushirijst over twee bowls en leg achtereenvolgens de gemarineerde zalm, de asperges in stukken van 4 cm, avocado in plakjes, gekookt ei in plakjes en wat gemengde bladsla erboven op.

5. Garneer ten slotte je pokébowl met stukjes zeewierblad en wat witte en zwarte sesamzaadjes.


Maak zeker ook eens één van onze andere heerlijke recepten!


Serveertip: Voeg naar smaak sojasaus, wasabi en/of sriracha mayonaise toe.

Print dit recept