
Shiitake Risotto
Shiitake Risotto
Aziatische mix

- Hoofdgerecht
- 2 personen
- 45
- Mild
Welkom in de wereld van umami met deze shiitake risotto! Deze hartige, romige risotto zit boordevol de diepe, aardse smaken van shiitake en champignons. Een gerecht dat troost biedt, je smaakpapillen prikkelt en je meeneemt op een culinaire reis. Perfect voor een gezellige avond of als chique diner!

Ingrediënten
- 200 g champignons
- 250 g risotto rijst
- 50 g boter
- 1 rode ui
- 2 tenen knoflook
- 1 bouillonblok
- 75 g parmezaanse kaas
- tijm
Bereidingswijze voor Shiitake Risotto
- Begin met het wellen van de shiitake. Laat ze een uur weken in warm water of volg de instructies op de verpakking. Dit is waar de magie begint.
- Maak nu een rijke bouillon met het shiitake-water en een groentebouillonblokje. Fruit ondertussen in een pan met een dikke bodem de knoflook en ui tot ze glazig zijn. Snijd de champignons en shiitake in plakjes en voeg ze toe, samen met wat tijm naar smaak. Bak de paddenstoelen tot ze bijna gaar zijn.
- Nu is het tijd voor de risotto rijst. Voeg deze toe en bak tot de korrels glazig worden. Dan begint het leuke deel: beetje bij beetje bouillon toevoegen en rustig roeren. Elke keer als de rijst de bouillon absorbeert, voeg je weer wat toe.
- Blijf dit herhalen totdat de risotto romig en de rijst gaar is. Draai het vuur uit, voeg de geraspte Parmezaanse kaas en een klontje boter toe en roer goed door voor die zijdezachte finish.
Serveertip
Drankje erbij? Een glas Chardonnay of een lichte Pinot Noir past perfect bij de rijke, aardse smaken van de risotto.