Thaise gebakken rijst met kip en garnalen


Nasi Goreng met vlees en vis!
Thailand

  • Hoofdgerecht

  • 4 Personen

  • 25 Minuten

  • Medium

  • Waardeer (0)

Ingrediënten
Producten bevatten meer inhoud dan nodig is voor dit recept

Prijs zoals geconfigureerd:

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 2 tomaten, in blokjes gesneden
  • 1 takje korianderblaadjes
  • 2 lente-uitjes, fijn gesneden
  • 1 komkommer, in schijfjes gesneden
  • 1 limoen, in partjes
  • 300 g kipfilet blokjes
  • 20 gepelde garnalen
  • 1 ui, fijne gesneden
  • 1 el suiker
  • 2 eieren, geklopt
  • 1 blikje maïs
  • 1 prei, gesneden

* Verplichte velden

Van: € 1,09

Tot: € 9,63

Prijs zoals geconfigureerd:

Bereidingswijze Thaise gebakken rijst met kip en garnalen

In de Aziatische keuken is het heel normaal om vlees en vis in één gerecht te combineren. Zo ook in deze Nasi Goreng (letterlijk: gebakken rijst). Wist je dat Nasi Goreng ontstaan is door de restjes van de dag ervoor samen in een pan te bakken? Je kunt dus eindeloos variëren door er de ingrediënten aan toe te voegen die je zelf lekker vindt (of over hebt!). In dit recept wordt de gebakken rijst gemengd met malse kipblokjes en garnalen.


  • 1. Week de rijst 30 minuten in koud water en giet vervolgens de rijst af. Breng tegelijkertijd water aan de kook met een beetje zout en kook de rijst in circa 10 minuten gaar. Vervolgens afgieten.
  • 2. Bereid een kommetje voor om het gerecht te garneren: blokjes tomaat, koriander blaadjes, gesneden lente-uitjes, schijfjes komkommer, en limoen partjes.
  • 3. Verhit de olie in een wok en roerbak de kipfilet blokjes goudbruin.
  • 4. Nadat de kipfilet blokjes gegaard zijn, voeg de garnalen en de uitjes toe.
  • 5. Voeg vervolgens de rijst toe en breng het op smaak met een mengsel van: sojasaus, oestersaus, suiker en vissaus.
  • 6. Meng dit geheel met 2 geklopte eieren. Voeg daarna de maïs en prei toe.

Serveertip: Garneer met blokjes tomaat, koriander blaadjes, gesneden lente uitjes, komkommer schijfjes en limoen partjes, eet smakelijk!

Print dit recept