Laab Kai Kipsalade


Pittige Thaise kipsalade met o.a. limoen, vissaus en rode pepers
Thailand

  • Hoofdgerecht

  • 2 Personen

  • 40 Minuten

  • Pittig

  • Waardeer (0)

Ingrediënten
Producten bevatten meer inhoud dan nodig is voor dit recept

Prijs zoals geconfigureerd:

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 400 g Kip, in stukjes hakken
  • 4 el Limoensap
  • 150 ml Water
  • 5 sr Thaise sjalotjes,gesneden in ringen
  • 2-3 st Lente-uitjes
  • Half handje muntblaadjes

* Verplichte velden

Van: € 0,99

Tot: € 5,13

Prijs zoals geconfigureerd:

Bereidingswijze Laab Kai Kipsalade

Laab Kai (ook wel Larb Kai of Larb Gai genoemd) betekent letterlijk gemalen kip salade, en dat is exact wat dit Thaise recept is. Het is een gerecht dat zeer populair is in Thailand, maar eigenlijk zijn oorsprong vind in Laos. De basis voor de Laab Kai is gehakte kip. Door de toevoeging van diverse heerlijke ingrediënten krijgt deze Thaise kipsalade zijn zeer uitgesproken smaak. De smaak van de Laab Kai is zowel pittig als zuur. De combinatie van rode peper, limoensap en munt maakt van deze kipsalade een exotische verrassing!


  • 1. Neem een droge pan en bak hierin op een laag vuur de kleefrijst totdat deze mooi goudbruin is. Zodra de rijst mooi goudbruin is, vermaal je deze in een vijzel tot een fijn poeder.
  • 2. Meng de gehakte kip met 2 el limoensap in een grote kom. Vermeng dit goed met de hand.
  • 3. Verhit het water op middelhoog vuur. Zodra het water kookt voeg je het kipgehakt toe. Af en toe roeren tot het gaar is.
  • 4. Zet het vuur uit en voeg de Thaise sjalotjes toe. Vermeng dit geheel goed door elkaar.
  • 5. Voeg vervolgens de vissaus, de rest van het limoensap, de gemalen gedroogde Thaise chilipeper en de geroosterde gemalen kleefrijst toe en meng het wederom goed door elkaar. Je zult zien dat het overgebleven vocht zich gaat binden met het rijstmeel.
  • 6. Voeg nu de lente-uitjes en de Thaise munt toe en meng het een laatste keer door elkaar. Proef of de smaak naar wens is. Indien nodig, kun je het op smaak brengen met vissaus, limoensap of met gemalen gedroogde Thaise chilipeper.

Serveertip: Gebruik de muntblaadjes ter decoratie.

Print dit recept