Zelfgemaakte lenterolletjes


Thaise loempia's met een gehakt-garnaal vulling
Thailand

  • Voorgerecht

  • 2 Personen

  • 30 Minuten

  • Mild

  • Waardeer (0)

Ingrediënten
Producten bevatten meer inhoud dan nodig is voor dit recept

Prijs zoals geconfigureerd:

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 70 g Varkensgehakt
  • 30 g Garnalen, fijngehakt
  • Witte peper (naar eigen smaak)
  • 2 teentjes Knoflook, fijngehakt)
  • 50 g Kool, in lange smalle repen gesneden
  • Wortelen, geraspt
  • 1 Eiwit, Ei splitsen

* Verplichte velden

Van: € 0,50

Tot: € 14,23

Prijs zoals geconfigureerd:

Bereidingswijze Zelfgemaakte lenterolletjes

Loempia's zijn er in verschillende soorten en maten. Loempia betekent 'lenterol' en kent zijn oorsprong uit China. Echter is deze variant aan komen waaien uit Thailand. Deze loempia's zijn rijkelijk gevuld met o.a.: varkensgehakt, garnalen, verschillende verse groenten en vermicelli. Een knapperige versnapering dus! Het vouwen van deze Thaise Loempia's kost enige oefening, maar zijn uiteraard wel de moeite waard!


  • 1. Meng het varkensgehakt en de garnalen door elkaar en meng tevens de sesamolie en witte peper door het mengsel.
  • 2. Verhit 2 el olie in een pan en fruit de knoflook totdat deze goedbruin is.
  • 3. Voeg het mengsel garnaal-gehakt mengsel toe totdat deze gaar zijn.
  • 4. Voeg de kool, wortelen, shiitake, lungkow vermicelli en een eetlepel lichte sojasaus toe. Roerbak het geheel totdat alles gaar en goed gemengd is. laat vervolgens goed afkoelen.
  • 5. Voor het rollen van de loempia's kun je het beste gebruik maken van kant-en-klare loempiavellen gemaakt van deeg. Deze kun je bij ons meebestellen, maar kun je ook gewoon in iedere supermarkt vinden. Neem een loempiavel en leg deze opengeklapt als een ruit voor je neer. Smeer een eetlepel van het in stap 4 gemaakte mengsel in het midden van het vel. Smeer het mengsel in de breedte van het vel uit en laat daarbij circa 3 cm aan weerszijde onbesmeert. Vouw vervolgens de (onbesmeerde) linker en rechter punt van het vel naar binnen over het mengsel. Tenslotte klap je de onderste punt van het loempiavel ook over het mengsel en rol je de loempia strak op. Door wat eigeel op de uiteinden te smeren, zal het deeg beter blijven plakken bij het sluiten van de loempia.
  • 6. Frituur de loempia's totdat deze knapperig en goudbruin zijn. Dit kan zowel in de arachideolie, maar mag ook in de gewone friteuse.

Serveertip: U kunt ook rijstpapier gebruiken in plaats van de diepvries loempiavellen. De rijstpapier loempia's hoeven vervolgens niet gefrituurd te worden en zijn zo te eten. Een gezondere variant op deze heerlijke loempia's!

Print dit recept