TomYang recept: Traditionele Thaise Grill


Eenvoudig, lekker en gezond
Thailand

  • Hoofdgerecht

  • 4 Personen

  • 15 Minuten

  • Mild

  • Waardeer (0)

Ingrediënten
Products contain more content than necessary for this recipe

Prijs zoals geconfigureerd:

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • Het vlees en de vis
  • De overige groenten
  • evt. Eieren
  • Of wat je maar lekekr vindt!

* Verplichte velden

Van: € 0,99

Tot: € 14,12

Prijs zoals geconfigureerd:

Bereidingswijze TomYang recept: Traditionele Thaise Grill

Als je voor de eerste keer aan de slag gaat met de TomYang Thaise Grill en Hot Pot is dit ingrediëntenlijstje een perfecte start! Met deze ingrediënten kun je met 4 personen royaal TomYang'en en genieten van een heerlijk en gezond diner. Uiteraard kun je hierop variëren zoveel je wilt, maar met onderstaande boodschappenlijst kun je een vliegende start maken! Onderstaande ingrediënten zijn voor circa 4 personen.

Voor het grillen bovenop de TomYang:
• 200g rundvlees zoals biefstuk, entrecote of rosbief.
• 200 g varkensvlees zoals zwoerd, filet of buik.
• 200g kipfilet.
• 200 g vis of garnalen.
• 100g Grill kaas (strooikaas)

Zorg ervoor dat je alles van te voren in kleinere stukjes of reepjes gesneden hebt om de gaartijd te verkleinen. Daarnaast is het ook gewoon gezellig in kleinere hoeveelheden!

Voor het grillen en koken in de bouillon:
• Heel veel groenten! Maak het zo gek als je zelf wilt! Enkele tips voor groenten:
• Chinese kool
• Paksoi
• Courgette
• Champignons / Paddenstoelen
• Wortelen
• Maïskolven of baby maïs
• Taugé
• Bamboescheuten

In de soep:
• Soepgroenten voor 2 liter groentesoep
• Aziatische noedels / Udon noedels
• Ei
• Soepgroenten
• Koriander
• Peterselie.

Voor erbij te serveren:
• Rijstnoedels, Udonboedels of mie (direct te bereiden in de soep)
• Jasmijnrijst

Hoe te starten?
Plaats de TomYang Thaise Grill & Hot Pot op de tafel en zet hem aan op stand 2. Vul vul te voren een schenkan met circa 1 liter water en voeg 2 eetlepels sojasaus en 2 eetlepels vissaus toe. Het water wordt ierdoor lichtbruin van kleur en zoutig van smaak. Proef van te voren even, of het niet te zout voor je smaak is. IS dit wel zo, voeg dan iets meer water toe om het zoute wat te verminderen. Vul de ring van de TomYang nu met de soep (tot ongeveer 1 cm onder de middelste ring). Binnen een paar minuten is de grillplaat en de soepring voldoende gewarmd om lekker te starten! Voeg je soepgroenten naar keuze toe en begin lekker je vlees, vis en groenten op de grll te grillen. Je zult zien dat de kooksappen heerlijk in de soep sijpelen en zo bijdragen aan een heerlijke bouillon. Schep met een kleine soeplepel de soep en de ingredienten in een soepkommetje en geniet!


Print dit recept