Sesamzalm met Pandanrijst


Word blij van pretrijst met zalm!
Japan

  • Hoofdgerecht

  • 4 Personen

  • 30 Minuten

  • Mild

  • Waardeer (0)

Ingrediënten
Producten bevatten meer inhoud dan nodig is voor dit recept

Prijs zoals geconfigureerd:

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 1 Rode paprika, in kleine blokjes gesneden
  • 1 Gele paprika, in kleine blokjes gesneden
  • 1 Courgette, in kleine blokjes gesneden
  • 4 stukken Zalm (150-200 g per persoon)
  • 1 teen Knoflook, geperst
  • 1 stukje gember, fijngesneden

* Verplichte velden

Van: € 2,99

Tot: € 12,58

Prijs zoals geconfigureerd:

Dit recept is speciaal voor Asian Food Lovers
geschreven door Astrid Petit

Bereidingswijze Sesamzalm met Pandanrijst

Fleur je witte rijst op met de vrolijke, frisse kleuren van paprika en courgette! Serveer daar een heerlijk stukje zalm gepaneerd met sesamzaadjes bij en je hebt een waar feestmaal!


  • 1. Maak de paprika's en de courgette schoon en snijd deze in kleine blokjes.
  • 2. Kook de geurige pandanrijst volgens de verpakking.
  • 3. Leg de witte sesamzaadjes op een bordje en paneer de zalmmoten hierin (goed aandrukken).
  • 4. Doe een scheutje olie in de wok en fruit de geperste knoflook en de gember. Voeg vervolgens de paprika- en courgetteblokjes en de pinda's erbij en wok dit ca. 7 minuten. Voeg daarna de gekookte rijst toe en wok het geheel nog even kort om het goed door elkaar te mengen.
  • 5. Bak ondertussen de zalm in een scheut rijstolie in een andere pan.

Variatietip: je kunt de rijst nog extra opfleuren met bijvoorbeeld champignons, broccoli of wat dacht je van groene asperges!

Serveertip: Serveer met komkommersalade en garneer met verse koriander.

Print dit recept