Fleur je witte rijst op met de vrolijke, frisse kleuren van paprika en courgette! Serveer daar een heerlijk stukje zalm gepaneerd met sesamzaadjes bij en je hebt een waar feestmaal!
- 1. Maak de paprika's en de courgette schoon en snijd deze in kleine blokjes.
- 2. Kook de geurige pandanrijst volgens de verpakking.
- 3. Leg de witte sesamzaadjes op een bordje en paneer de zalmmoten hierin (goed aandrukken).
- 4. Doe een scheutje olie in de wok en fruit de geperste knoflook en de gember. Voeg vervolgens de paprika- en courgetteblokjes en de pinda's erbij en wok dit ca. 7 minuten. Voeg daarna de gekookte rijst toe en wok het geheel nog even kort om het goed door elkaar te mengen.
- 5. Bak ondertussen de zalm in een scheut rijstolie in een andere pan.
Variatietip: je kunt de rijst nog extra opfleuren met bijvoorbeeld champignons, broccoli of wat dacht je van groene asperges!
Serveertip: Serveer met komkommersalade en garneer met verse koriander.
Print dit recept