Zelfgemaakte kipsaté


Extra lekker op de BBQ!
Thailand

  • Hoofdgerecht

  • 4 Personen

  • 20 Minuten

  • Mild

  • Waardeer (0)

Ingrediënten
Producten bevatten meer inhoud dan nodig is voor dit recept

Prijs zoals geconfigureerd:

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 600 g Kipfilet, in blokjes gesneden
  • Citroensap van een halve citroen
  • 2 teentjes Knoflook, geperst
  • 1 el Olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 4 el Azijn
  • 9 el Ketjap Manis

* Verplichte velden

Van: € 0,79

Tot: € 10,74

Prijs zoals geconfigureerd:

Bereidingswijze Zelfgemaakte kipsaté

De heerlijke zomer is begonnen, lekker genieten van het mooie weer, de lange avonden samen met je vrienden barbecueën. Maak zelf eens de saté en de satésaus. Je weet niet wat je proeft!


  • 1. Snijd de kip in blokjes van 3 cm en leg ze minimaal 1 uur in de marinade.
  • 2. Als je houten satéprikkers gebruikt, leg deze 10 minuten in het water zodat ze niet verbranden op de barbecue. Rijg de kip op de spiesjes.
  • 3. Verwarm de barbecue of een grillpan.
  • 4. Maak ondertussen de satésaus. Snipper de ui, pers de knoflook, fruit deze in een steelpan met sambal. Voeg ketjap, azijn en pindakaas toe. Blijf goed roeren, maak de saus dunner met kokosmelk. Naar smaak kun je nog meer van bovenstaande Ingrediënten toevoegen.
  • 5. Grill de saté ongeveer 3 minuten per kant. Let wel op dat de kip goed gaar is.
  • 6. Serveer de saté met saus, gebakken uitjes, kroepoek en een lekkere frisse salade

Serveertip: Als je niet gaat barbecueën, serveer de saté dan met rijst.

Print dit recept