• Rode curry noedelsoep met garnalenballetjes
  • Hoofd
    gerecht
  • 4 Personen
  • 30 Minuten
  • Pittig

Rode curry noedelsoep met garnalenballetjes Een heerlijke kruidige noedelsoep

Prijs: € 0,00

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
Garnalenballetjes from scratch
  • 250 g garnalen
  • 1 ei
  • 1 lente ui
  • 2cm gember
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el bloem
  • zout
  • 3 el zonnebloemolie

Soep
  • 350 g baby paksoi
  • 300 g paddenstoelen
  • 1 rode ui
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 bosje koriander
  • 1 limoen
  • Levering binnen 1-2 werkdagen
  • Gratis bezorging vanaf €40,-
  • 2.500 unieke producten
9.2
Specificaties
  • Keuken: Aziatische mix
  • Gang: Hoofdgerecht
  • Smaak: Pittig
  • Prijs: 0
Product-reviews

Culinea
geschreven door Hanneke van Culinea

Bereidingswijze Rode curry noedelsoep met garnalenballetjes

Deze rode curry noedelsoep met garnalenballetjes is een heerlijke soep die je perfect kunt makne voor bijvoorbeeld een speciale gelegenheid. Woensdag bijvoorbeeld;-)

Het is net iets meer werk dan een gewone noedelsoep - maar zo maak je het wel écht jouw gerecht. 

Je begint met de garnalenballetjes
1. Scheid het eiwit van de dooier en klopt het eiwit op. Het eigeel, garnalen, lete-ui, zout, gember, knoflook en bloem doe je samen in een kom of keukenmachine. 
2. Hak/meng dit mengsel door. zorg ervoor dat de garnalen niet té fijn gamelen worden. 
3. Zodra het mengsel goed is, roer je de helft van het eiwit ook door het mengsel. 
4. Blijf daarna eiwit toevoegen totdat je een mengsel hebt waar je eenvoudig balletjes van kunt draaien. Je zou er ongever 12 balletjes van moeten kunnen maken. 
5. Bak de balletjes vervolgens in een hapjespan gaar. Ongeveer 2 minuten per kant. 

PS. In ons boodschappenlijstje hebben we kant en klare garnalenballetjes voor je toegevoegd (mocht je geen zin hebben om ze zelf te maken)

Soep: 

1. Spoel de paksoi goed schoon onder een stromende kraan en snijd de onderkant er van af. Snijd de paksoi in vieren - in de lange weg. 
2. maak de paddenstoelen schoomn en bak deze in een pan. Het lekkerst is om de pan van de garnalenballetjes te gebruiken (en minder afwas).
3. Kook ondertussen ook de noedels gaar en giet deze dan af. 
4. Nu mag de rode ui in ringen gesneden worden en wederom in diezelfde pan, kort gefruit worden. 
5. Voeg de currypasta toe en en bak dit mee. Voeg ook de bouillon toe en breng dit aan de kook. 
6. Wanneer het water kookt mag ook de kokosmelk toegevoegd worden op middelhoog vuur. 
7. Nu mag de paksoi die je gesneden hebt ook nog ort mee garen in de warme soep en voeg je ook de paddenstoelen en garnalenballetjes toe. 
8. Sluit af met de noedels en garneer eventueel met koriander. 

You are good to go! 


Print dit recept
Menu