• Rode linzen soep
  • Hoofd
    gerecht
  • 8 Personen
  • 1 uur wachttijd + 20 Minuten

Rode linzen soep

Prijs: € 0,00

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 1 Ui, gesnipperd
  • 1 stengel Bleekselderij, gesnipperd
  • 1 Wortel, gesnipperd
  • 3 teentjes Knoflook, gesnipperd
  • 1/2 tl Zeezout
  • Vleugje Peper
  • 200 g Tomaten, ontveld
  • 1 Citroen, geperst
  • Vleugje Rode peper vlokken
  • 4 el Peterselie, gesneden
  • 4 el Koriander, gesneden
  • Voor 13.00 besteld, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf €35,-
  • 2.500 unieke producten
9.4
Specificaties
  • Keuken: Marokko
  • Gang: Voorgerecht
  • Prijs: 0
Schrijf als eerste een review

Bereidingswijze Rode linzen soep

  • 1.Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de uien wortelen en selderij toe en braad ongeveer 3 à 4 minuten totdat ze gaar zijn. Voeg de knoflook, koriander, komijn, kurkuma, paprikapoeder, kaneel, zout en peper toe. Laat het geheel 2-3 minuten sudderen en roer regelmatig om.
  • 2.Voeg de bouillon, tomaten, tomatenpuree en linzen toe, roer goed en breng het geheel aan de kook.
  • 3.Laat de soep onafgedekt op laag vuur ongeveer 45 minuten tot 1 uur sudderen, roer af en toe.
  • 4.Haal de soep van het vuur, lepel de helft van de soep in een grote mengkom. Mix de helft van de soep voorzichtig met een staafmixer. Giet de gemixte helft van de soep weer terug in de pan.
  • 5.Roer het citroensap, de rode peper vlokken, peterselie en koriander erdoor, dek af en laat 10 minuten koken. Serveer met warm pitabroodje of brood naar keuze. Garneer met extra peterselie en koriander

Print dit recept
Menu