• Hoofd
    gerecht
  • 4 Personen
  • 35 Minuten

Indiase Linzensoep Geurige soep uit Zuid-India

Doordat met name veel Hindoes helemaal geen vlees eten neemt de peulvrucht een belangrijke plaats in de Indiase keuken in. Deze heerlijke rode linzen soep is daar een goed voorbeeld van. De exotische kruiden zorgen voor een heerlijke kruidige soep én een heerlijke geur in huis!

Zelf Toevoegen

  • 2 L Kippenbouillon*
  • 2 tl Zout
  • 1 Limoen in partjes
  • Paar takjes verse koriander (optioneel)

  • * Vegetarisch alternatief: groentebouillon

Prijs: € 0,00

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 2 L Groentebouillon of 2 L Kippenbouillon
  • 2 tl Zout
  • 1 Limoen in partjes
  • Paar takjes verse koriander (optioneel)
  • Voor 13.00 besteld, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf €35,-
  • 2.500 unieke producten
9.4
Specificaties
  • Keuken: India
  • Gang: Hoofdgerecht
  • Prijs: 0
Reviews
  • Goede soep

    Ruikt lekker, eenvoudig te maken

    Beoordeling door Marloes / (Geplaatst op 04-06-2019)
  • Heerlijk!!

    Idd wat een geur!! Heerlijk. Er staat echter op dat er een pakje kokoscreme in moet, maar dat zie ik nergens in het recept weer. Ik heb het aan het einde toegevoegd in stukken.

    Beoordeling door Jet / (Geplaatst op 08-12-2018)

Bereidingswijze Indiase Linzensoep

De Indiase keuken behoort, mede dankzij de grote religieuze en etnische verscheidenheid in het land, tot de meest diverse keukens van de wereld. Doordat met name veel Hindoes helemaal geen vlees eten neemt de peulvrucht een belangrijke plaats in de Indiase keuken in. Deze heerlijke rode linzen soep is daar een goed voorbeeld van. De exotische kruiden zorgen voor een heerlijke kruidige soep én een heerlijke geur in huis!


  • 1. Was de linzen en laat deze goed uitlekken.
  • 2. Verwarm 3 el ghee in een kookpan en bak hierin de laurierblaadjes en de kaneelstokjes.
  • 3. Roer de kippenbouillon erdoor, gevolgd door de kurkuma, het zout en de rode linzen. Breng aan de kook en laat het 20 min. zachtjes doorkoken met een deksel op de pan, totdat de linzen zacht zijn.
  • 4. Verhit in de tussentijd 3 el ghee in een koekenpan en bak op laag vuur het komijn- en chilipoeder.
  • 5. Voeg na enkele minuten de gember- en knoflookpuree toe. Roer het geheel goed door en voeg toe aan de linzensoep.
  • 6. Roer de soep door en leg de deksel terug op de pan. Laat de soep 5 min. doortrekken, zodat de kruiden hun smaak kunnen afgeven aan de soep.
  • 7. Haal, als de linzen zacht genoeg zijn, de laurierblaadjes en kaneelstokjes uit de soep.
  • 8. Pureer de soep grof of naar wens met een staafmixer.

Maak zeker ook eens één van onze andere heerlijke recepten!


Print dit recept
Menu