• Sajoer Lodeh
  • Hoofd
    gerecht
  • 2 Personen
  • 45 Minuten
  • Mild

Sajoer Lodeh Groentegerecht op basis van kokosmelk

Sajoer Lodeh is een typisch Indonesisch gerecht. Geniet van dit heerlijke gerecht met dit recept. Sajoer lodeh (Indonesisch: Sayur lodeh) is een populair groentegerecht op basis van kokosmelk uit de Indonesische keuken. Veel voorkomende ingrediënten zijn nangka, aubergine, chayote, melindjoe, kousenband, tofoe en tempé alle gekookt in kokosmelk en mogelijk verrijkt met runder- of kippenbouillon. Soms wordt er ook petehboon aan toegevoegd voor de variatie. Varieer en ontdek jouw persoonlijke variant van dit heerlijke gerecht.

De oorsprong van Sajoer Lodeh kan teruggeleid worden naar de Javanen van het eiland Java. Het is een bekend onderdeel van de Javaanse keuken en heeft zich verspreid door Indonesië. Sajoer lodeh heeft veel overeenkomsten met sajoer asem. Het grote verschil is dat sajoer lodeh is gebaseerd op kokosmelk terwijl sajoer asem is gebaseerd op tamarindesoep. Probeer nu dit of een van de andere heerlijke recepten!

Prijs: € 0,00

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 200 g Tofu, in blokjes gesneden
  • 100 g Tempeh, in reepjes gesneden
  • 2 Uien, in halve maantjes gesneden
  • 20 g Laos / Galanga wortel
  • 5 teentjes Knoflook, fijngehakt
  • 2 Bouillon blokjes
  • 5 grote Salam bladeren
  • 3 Djoeroek Peroet bladeren
  • 100 g Sperzieboontjes
  • 100 g Spitskool
  • 6 dl Water
  • 15 halve Petehbonen
  • Peper & Zout
  • Levering binnen 1-2 werkdagen
  • Gratis bezorging vanaf €40,-
  • 2.500 unieke producten
9.2
Specificaties
  • Keuken: Indonesië
  • Gang: Bijgerecht
  • Smaak: Mild
  • Prijs: 0
Reviews
Schrijf een review

Hoe waardeert u dit product? *

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren
  • Lekkere soep

    Lekkere en voedzame soep met verschillende dingetjes er in.

    Beoordeling door Marloes / (Geplaatst op 08-09-2017)
  • Zomers soepje

    Mis de heerlijke KEMIRI.

    Beoordeling door Anton / (Geplaatst op 17-05-2017)

Bereidingswijze Sajoer Lodeh

Sajoer Lodeh is een populair Indonesisch groentegerecht op basis van kokosmelk. Het is het perfecte vegetarische bijgerecht bij je zelfgemaakte Indonesische rijsttafel. De toevoeging van tofu en tempeh geeft het een lekkere bite. Je kunt dit gerecht maken met zo ongeveer alle soorten groenten die je maar voorhanden hebt. In dit recept gebruiken we o.a. spitskool, Petehbonen, Jonge maïs en Bamboereepjes. Selamat makan! (Smakelijk!)


  • 1. Snijd de tofu in kleine vierkante blokjes en de tempeh in dunne reepjes
  • 2. Halveer de ui en snijd deze in halve maantjes
  • 3. Schil vervolgens de laos en stamp deze fijn in de vijzel.
  • 4. Bak de tempeh en tahoe in een wok en haal ze er na enkele minuten uit.
  • 5. Fruit vervolgens in dezelfde olie de uien, knoflook en laos.
  • 6. Voeg vervolgens de bouillonblokjes, de trassie, de salambladeren en de djoeroek peroet toe.
  • 7. Voeg nu de rest van de groenten, de tempeh en de tahoe toe en giet het water erbij. Vervolgens de kokosmelk en de petehbonen toevoegen.
  • 8. Laat het geheel zachtjes sudderen en voeg indien gewenst naar smaak wat peper en zout toe. Je eigengemaakte Sajoer Lodeh is klaar!


Serveertip: Eventueel nog wat rode pepertjes toevoegen als garnering en voor wat extra pit!

Print dit recept
Menu