• Sambal Goreng Telor met boontjes
  • Hoofd
    gerecht
  • 2 Personen
  • 30 Minuten
  • Pittig

Sambal Goreng Telor met boontjes Indonesische pittige eieren

Prijs: € 0,00

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 2 stengels Citroengras (sereh), in stukjes gesneden
  • 20 g Gemberwortel, geschild en in stukjes gesneden
  • 20 g Laos, in stukjes
  • 3 Grote Salambladeren, versnipperd
  • 2 Uien, in halve maantjes gesneden
  • 6 teentjes Knoflook, in schijfjes gesneden
  • 5 Grote Tomaten, in blokjes gesneden
  • 3 dl Water (kokend)
  • 4 Eieren (hard gekookt en gepeld)
  • 400 g Sugarsnaps
  • Levering binnen 1-2 werkdagen
  • Gratis bezorging vanaf €40,-
  • 2.500 unieke producten
9.2
Specificaties
  • Keuken: Indonesië
  • Gang: Bijgerecht
  • Smaak: Pittig
  • Prijs: 0
Schrijf als eerste een review
Schrijf een review

Hoe waardeert u dit product? *

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Bereidingswijze Sambal Goreng Telor met boontjes

Sambal Goreng Telor is een vegetarisch bijgerecht van gekookte eieren in een pittige saus. Meestal wordt dit gerecht geserveerd met boontjes zoals Sugarsnaps. Wanneer je gewend bent aan de pittigheid, kun je deze ook als ontbijt, lunch of tussendoortje eten.


  • 1. Voeg het citroengras, de gember, de laos, de gedroogde pepers en de salambladeren in de vijzel en stamp de ingrediënten fijn tot een mooie pasta zodat de smaken en geuren vrijkomen.
  • 2. Verhit een wokpan met 2 el olie.
  • 3. Voeg de uien, knoflook, trassie, palmsuiker en bouillonblokjes in de wokpan en wok dit een paar minuten.
  • 4. Voeg vervolgens het mengsel uit de vijzel toe in de wok.
  • 5. Kook de sugarsnaps in een pan met water in ongeveer 8 minuten gaar.
  • 6. Voeg nu de tomaten, de santen (kokoscremeblok) en 3 dl kokend water aan de wok toe. en roer goed door zodat de Santen oplossen in het water.
  • 7. Pel de eieren en voeg ze samen met de sugarsnaps toe. Roer het geheel goed door en laat het smaken!

Print dit recept
Menu