Sambal Goreng Telor met boontjes

Indonesische pittige eieren

Indonesië

Sambal Goreng Telor met boontjes
  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 30
  • Pittig
Sambal Goreng Telor met boontjes

Ingrediënten

2 stengels Citroengras (sereh)

20 g Gemberwortel

20 g Laos

3 Grote Salambladeren

2 Uien

6 teentjes Knoflook: in schijfjes gesneden

5 Grote Tomaten

3 dl Water (kokend)

4 Eieren (hard gekookt en gepeld)

400 g Sugarsnaps

Bereidingswijze voor Sambal Goreng Telor met boontjes

  1. Voeg het citroengras, de gember, de laos, de gedroogde pepers en de salambladeren in de vijzel en stamp de ingrediënten fijn tot een mooie pasta zodat de smaken en geuren vrijkomen.
  2. Verhit een wokpan met 2 el olie.
  3. Voeg de uien, knoflook, trassie, palmsuiker en bouillonblokjes in de wokpan en wok dit een paar minuten.
  4. Voeg vervolgens het mengsel uit de vijzel toe in de wok.
  5. Kook de sugarsnaps in een pan met water in ongeveer 8 minuten gaar.
  6. Voeg nu de tomaten, de santen (kokoscremeblok) en 3 dl kokend water aan de wok toe. en roer goed door zodat de Santen oplossen in het water.
  7. Pel de eieren en voeg ze samen met de sugarsnaps toe. Roer het geheel goed door en laat het smaken!

Wat eet jij deze week?

Bekijk alle recepten >
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Homemade instant noodles
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Instant Noodles upgrade
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Romige Ramen soep
  • Hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 45
Authentieke bami goreng

Schrijf je nu in voor onze Asian Love Letters

Nieuwsbrief inschrijven - kopie.png
Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Birthday Als welkomstgeschenk, geven wij je €5 korting op je eerstvolgende bestelling!

Loyalty Blijf als eerste op de hoogte van onze laatste deals en nieuwtjes.

Gebruik een geldig e-mailadres.

Er ging iets mis bij de inschrijving voor de Asian Love Letter, probeer het opnieuw.