- Keuken: Indonesië
- Gang: Hoofdgerecht
- Smaak: Medium
- Prijs: 0
-
Hoofd
gerecht - 4 Personen
- 150 Minuten
- Medium
Sate Lilit
Prijs: € 0,00

Dit recept is speciaal voor Asian Food Lovers geschreven door Priya Loves Food
Bereidingswijze Sate Lilit
Sate Lilit is een traditioneel Balinees gerecht, gemaakt van sereh (citroengras) en kipgehakt. Er zijn veel varianten hierop maar allemaal met als basis kip, sereh en koriander. De sate kun je op de barbecue roosteren of grillen. Je kunt de sate combineren met nasi goreng, mie goreng of lekker los als hapje op een stokje.
1. Hak 1 citroengras, ui, knoflooktenen, rode peper en de koriander in stukken en maal dit fijn in de keukenmachine.
2. Meng dit met het kipgehakt. Voeg de vissaus, suiker, witte peper, ei en panko toe en meng het goed.
3. Kneus van de overige citroengrasstengels het uiteinde(hierdoor komt er meer smaak vrij).
4. Gebruik ongeveer 2 el kipgehakt en knijp het om een citroenstengel heen.
5. Neem een stukje plastic folie en wikkel de stengel hierin. Herhaal het proces totdat de stengels of het gehakt op zijn.
6. Leg de klaargemaakte stengels 1-2 uur in de koelkast.
7. Rooster of grill de Sate Lilit 10 minuten.