• Snelle Pho Bo
  • Hoofd
    gerecht
  • 4 Personen
  • 30 Minuten
  • Mild

Snelle Pho Bo Vietnamese Noedelsoep met rundvlees

Prijs: € 0,00

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 160 g Biefstuk, in flinterdunne plakjes gesneden
  • 1 liter Water
  • Zout en peper naar smaak
  • 150 g Taugé
  • 1 Grote ui, in halve partjes
  • 2 Stengels Lente-ui
  • 2 Takjes verse muntbladeren
  • 2 Takjes verse koriander
  • 2 Limoen (in 6 partjes gesneden)
  • 2 Kleine rode chilipepers
  • Voor 13.00 besteld, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf €35,-
  • 2.500 unieke producten
9.4
Specificaties
  • Keuken: Vietnam
  • Gang: Hoofdgerecht
  • Smaak: Mild
  • Prijs: 0
Schrijf als eerste een review

Bereidingswijze Snelle Pho Bo

De Vietnamese Pho (spreek uit Feu) soep is er in vele varianten, maar in het algemeen kun je de Pho opdelen in 2 soorten, namelijk Pho Bo (rundvlees) en Pho Ga (kip). In dit recept maken we de beroemde Vietnamese Pho Bo, met rundvlees dus, op een snelle manier door een klein beetje vals te spelen. We gebruiken namelijk kant-en-klare bouillonblokjes. Nog steeds overheerlijk, maar wel een stuk sneller klaar dan de soep op traditionelere wijze uren te laten trekken.

1. Begin met het weken van de rijstnoedels in lauwwarm water. Laat de noedels circa 20 minuten weken. Giet de noedels vervolgens af.

2. Snijd de rauwe biefstuk in flinterdunne plakjes tegen de draad in en leg deze even apart. Om mooie flinterdunne plakjes te krijgen kun je de biefstuk het beste even 15-25 minuten in de vriezer leggen voordat je deze gaat snijden.

3. Zet ondertussen een pan met 1 liter water en 2 bouillonblokjes Pho Bo op het fornuis en breng aan de kook. Voeg eventueel nog wat zout en peper naar smaak toe.

4. Voeg de rijstnoedels toe aan de bouillon en laat deze 2-3 minuten meekoken. Laat ze niet te lang koken, want dan kunnen ze wat papperig worden.

5. Verdeel de rijstnoedels, taugé, rauwe uienringen, gesneden lente-uitjes en dungesneden (rauwe) biefstuk over de soepkommen.

6. Schenk nu de kokende bouillon over de ingrediënten en breng op smaak met vissaus (naar smaak). Garneer je Pho Bo met muntblaadjes en koriander.

7. Zet een schaaltje met limoen partjes en chili pepers apart op tafel zodat je gasten de soep naar eigen smaak nog wat meer pit kunnen geven. Smakelijk!


Maak zeker ook eens één van onze andere heerlijke recepten!


Print dit recept
Menu