• Spruitjes met bloemkool en Aziatische dressing
  • Hoofd
    gerecht
  • 4 Personen
  • 40 minuten Minuten
  • Mild

Spruitjes met bloemkool en Aziatische dressing Een verrassende combinatie

Prijs: € 0,00

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 1 Kleine bloemkool
  • 500 g Spruitjes
  • 1 Teen knoflook
  • 1 el Limoensap
  • Paar takjes verse koriander
  • Peper en zout
  • Voor 13.00 besteld, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf €35,-
  • 2.500 unieke producten
9.4
Specificaties
  • Keuken: Thailand
  • Gang: Bijgerecht
  • Smaak: Mild
  • Prijs: 0
Schrijf als eerste een review

Dit recept is speciaal voor Asian Food Lovers
geschreven door Astrid Petit

Bereidingswijze Spruitjes met bloemkool en Aziatische dressing

Wat een ontzettende verrassende en frisse combinatie van spruitjes, bloemkool en Aziatische dressing. De groente is lekker krokant en de gefrituurde rijst geeft de extra lekkere “bite” in deze overheerlijke groentemaaltijd. Lekker bij een gegrilde vis of kip, serveer met rijst, maar kan ook uitstekend met noedels!

 

  • 1. Verwarm de gril voor op 250 ºC. Maak de spruiten schoon, was ze en doe hetzelfde met de bloemkool. Verdeel de groente over verschillende ovenschalen en voeg olie, peper en zout naar smaak toe. Zet ongeveer 15 minuten in de oven.
  • 2. Verwarm ondertussen in een steelpannetje ongeveer 2 cm zonnebloemolie en laat heet worden. Doe het handje rijst erin, laat poffen en haal de rijst met een zeef eruit. Laat uitlekken op keukenpapier. Pas op dat je je niet verbrandt!
  • 3. Maak in een blender een dressing van knoflook, verse koriander, gembersiroop, oestersaus, limoensap, rijstolie, sweet chilisaus en peper en zout naar smaak.
  • 4. Doe de groente in een kom, strooi de gefrituurde rijst erover en sprenkel vervolgens de frisse Aziatische dressing eroverheen. Garneer eventueel met verse koriander.

Maak zeker ook eens één van onze andere heerlijke recepten!


Serveertip: Lekker bij een gegrilde vis of kip, serveer met rijst, maar kan ook uitstekend met noedels!

Print dit recept
Menu