• Hoofd
    gerecht
  • 4 Personen
  • 30 Minuten
  • Mild

Sukiyaki Japanse Hot Pot

Prijs: € 0,00

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 240 ml Sake
  • 50 g Suiker
  • Paar bladeren Chinese kool
  • 2 Lente-ui, grote stengels
  • 1 Witte ui
  • 500 g Rib Eye, dun gesneden
  • 1 el Basterdsuiker
  • 240 ml Water
    • Levering binnen 1-2 werkdagen
    • Gratis bezorging vanaf €40,-
    • 2.500 unieke producten
    9.2
    Specificaties
    • Keuken: Japan
    • Gang: Hoofdgerecht
    • Smaak: Mild
    • Prijs: 0
    Schrijf als eerste een review
    Schrijf een review

    Hoe waardeert u dit product? *

    1 Ster
    2 Sterren
    3 Sterren
    4 Sterren
    5 Sterren

    Bereidingswijze Sukiyaki


    Sukiyaki is een Japans eenpansgerecht, hotpot. Het bestaat uit dun gesneden rundvlees, noedels, tofu, Chinese kool, enoki en evt. andere ingrediënten. Sukiyaki wordt vooral op koudere dagen van het jaar gegeten en met name op feesten rond het Japans nieuwjaar. Sukiyaki wordt meestal direct op tafel bereid. De ingrediënten van sukiyaki worden langzaam gesmoord in een ondiepe ijzeren pot met een mengsel van sake, sojasaus, suiker & mirin. Voordat het wordt gegeten wordt de sukiyaki in een kom met rauwe eieren gedoopt (optioneel).  

    1. Breng de sake, mirin, suiker en sojasaus aan de kook. Zodra dit mengsel kookt, het vuur uitdraaien en apart zetten.

    2. Kook de udon kort totdat ze niet meer aan elkaar vast plakken en giet het dan af en spoel af met koud water zodat de noedels niet doorkoken.

    3. Week de shiitake 10 minuten in warm water, snijd dan het steeltje af. Snijd dan de Chinese kool in hapklare stukken.

    4. Snij de tofu in kleinere stukken.

    5. Spoel de shiritaki noedels onder de kraan af en laat dee goed uitlekken. 

    6. Leg alle ingrdiënten klaar op groot bord, of meerdere bordjes. 

    7. Zet een elektrische kookplaat of gaskoker klaar, zet een vuurvaste pot hierop en zet het aan.

    8. Verhit 1 el rijstolie in de pot. Bak dan een paart stukken vlees aan met basterdsuiker.

    9. Giet 1 ⅓ kopje Sukiyaki-saus en 1 kopje water in de pot, of tot ⅔ van de ingrediënten in de saus zijn ondergedompeld. Plaats enkele ingrediënten in de pot (behalve udon). Doe de deksel erop en breng aan de kook. Zodra het kookt, draai het vuur laag en laat sudderen tot de ingrediënten gaar zijn.

    10. Begin dan met eten en voeg telkens nieuwe ingrediënten toe om te koken. Als de bouillon te sterk wordt zou je water kunnen toevoegen of de sukiyaki saus als het flauw wordt.

    11. Als bijna alles op is voeg je de udon toe en eet je de hele pot leeg.

     

    Print dit recept
    Menu