• Surinaamse bami met gedroogde garnalen
  • Hoofd
    gerecht
  • 4 Personen
  • 150 Minuten
  • Medium

Surinaamse bami met gedroogde garnalen

Prijs: € 0,00

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 50 g gedroogde Garnalen
  • 250 g Spaghetti
  • 1 Ui
  • 2 tenen Knoflook
  • 1 Salamblad
  • Paar takjes selderij
    • Levering binnen 1-2 werkdagen
    • Gratis bezorging vanaf €40,-
    • 2.500 unieke producten
    9.2
    Specificaties
    • Keuken: Indonesië
    • Gang: Hoofdgerecht
    • Smaak: Medium
    • Prijs: 0

    Dit recept is speciaal voor Asian Food Lovers
    geschreven door Priya Loves Food

    Bereidingswijze Surinaamse bami met gedroogde garnalen


    Surinaamse bami, een populair gerecht uit de Surinaamse keuken wat je ook kan maken met gedroogde garnalen! Makkelijk te bereiden en ook nog eens erg lekker! Het is lekker om komkommer en rode ui op zuur erbij te eten. 


    1. Week de gedroogde garnalen 30 minuten in lauwwarm water. Spoel ze daarna af in een zeef, zodat het minder zoutig is. 
    2. Kook vervolgens de spaghetti. 'Blus' de spaghetti af met koud water zodat de slierten niet aan elkaar blijven plakken. 
    3. Snipper de uien en hak de knoflook heel fijn.
    4. Verhit in een wokpan de rijstolie en bak de uien en knoflook tot ze glazig zijn.Voeg de garnaaltjes toe en bak deze 5 minuten mee.
    5. Zet het vuur wat lager en voeg dan de spaghetti toe en schenk de sojasaus erover. 
    6. Voeg het salamblad en de gemberpoeder toe. Verkruimel het bouillonblokje en meng het geheel goed.
    7. Zodra het geheel goed is gemengd, strooi je er fijngehakte selderij eroverheen. 

     

     


    Print dit recept
    Menu