Surinaamse bami met gedroogde garnalen

bami, maar dan net anders

Indonesië

Surinaamse bami met gedroogde garnalen
  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 150
  • Mild
Surinaamse bami met gedroogde garnalen

Ingrediënten

50 g gedroogde Garnalen

250 g Spaghetti

1 Ui

2 tenen Knoflook

1 Salamblad

Paar takjes selderij

Bereidingswijze voor Surinaamse bami met gedroogde garnalen

  1. Week de gedroogde garnalen 30 minuten in lauwwarm water. Spoel ze daarna af in een zeef, zodat het minder zoutig is.
  2. Kook vervolgens de spaghetti. 'Blus' de spaghetti af met koud water zodat de slierten niet aan elkaar blijven plakken.
  3. Snipper de uien en hak de knoflook heel fijn.
  4. Verhit in een wokpan de rijstolie en bak de uien en knoflook tot ze glazig zijn.Voeg de garnaaltjes toe en bak deze 5 minuten mee.
  5. Zet het vuur wat lager en voeg dan de spaghetti toe en schenk de sojasaus erover.
  6. Voeg het salamblad en de gemberpoeder toe. Verkruimel het bouillonblokje en meng het geheel goed.
Recept idee.png

Recept idee.png Serveertip

Zodra het geheel goed is gemengd, strooi je er fijngehakte selderij eroverheen

Wat eet jij deze week?

Bekijk alle recepten >
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Homemade instant noodles
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Instant Noodles upgrade
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Romige Ramen soep
  • Hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 45
Authentieke bami goreng

Schrijf je nu in voor onze Asian Love Letters

Nieuwsbrief inschrijven - kopie.png
Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Birthday Als welkomstgeschenk, geven wij je €5 korting op je eerstvolgende bestelling!

Loyalty Blijf als eerste op de hoogte van onze laatste deals en nieuwtjes.

Gebruik een geldig e-mailadres.

Er ging iets mis bij de inschrijving voor de Asian Love Letter, probeer het opnieuw.