Sushi Taart


Met verse zalm
Japan

  • Hoofdgerecht

  • 2 Personen

  • 40 Minuten

  • Mild

  • Waardeer (0)

Ingrediënten
Producten bevatten meer inhoud dan nodig is voor dit recept

Prijs zoals geconfigureerd:

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 150 gram Verse rauwe zalm
  • 1/4 Komkommer
  • 1 Avocado
  • Zout
  • taartvorm 12 cm (groter kan natuurlijk ook, hou dan rekening met de ingrediënten)

* Verplichte velden

Van: € 1,45

Tot: € 18,74

Prijs zoals geconfigureerd:

Bereidingswijze Sushi Taart

Er zijn tegenwoordig heel veel varianten op sushi, maar heb je ook wel eens een heerlijke sushitaart gezien?! Het leuke aan dit recept: het is makkelijk, het smaakt heerlijk én het ziet er geweldig uit! Verras je gasten met dit prachtige sushi taartje!  

 

1. Kook de sushirijst volgens verpakking, strooi dan de sushiazijn over de rijst heen. Meng deze goed en laat dan afkoelen.

2. Snijd de zalm in blokjes, de komkommer en avocado in dunne plakjes.

3. Meng dan de mayonaise met de wasabi.

4. Knip of snijd de norivellen op maat ter grootte van je taartvorm.

5. Leg één norivel in de taartvorm. Verdeel de helft van de sushirijst erover en druk deze een beetje aan. Maak je handen of lepel nat, dan blijft de sushi rijst minder plakken.

6. Smeer dan de helft van de mayonaise over de rijst heen. Leg vervolgens een laagje komkommer en avocado op de rijst.

7. Herhaal stap 5 & 6.

8. Als laatste beleg je de sushitaart met de zalm. Garneer de zalm met de sesamzaadjes en versnipperde zeewier.


Maak zeker ook eens één van onze andere heerlijke recepten!


Serveertip: Voeg naar smaak sojasaus toe.

Print dit recept