Dit kruidige wokgerecht komt uit de Sichuan provincie van China, bekend om zijn pittige keuken. De combinatie van hete chili-pepers en de aromatische kruiden geven dit gerecht zijn kenmerkende pittige kick! Mocht je in een creatieve bui zijn, geven we je ook nog een leuke, vrolijke serveertip.
- 1. Kook de rijst volgens de instructie op de verpakking. Gebruik eventueel een rijstkoker voor perfect gare rijst.
- 2. Verhit de olie in een koekenpan of wok en fruit de uitjes aan.
- 3. Voeg de kip toe en roerbak deze enkele minuutjes totdat deze mooi goudbruin is.
- 4. Voeg vervolgens de garnalen, champignons, Szechuan Kung Pao kruidenpasta, tomatensaus, oestersaus en de sojasaus toe en roer het geheel goed door elkaar. Roerbak het geheel nogmaals enkele minuten
- 5. Voeg de gekookte rijst toe aan het geheel en blijf roerbakken om aanbakken te voorkomen.
Serveertip: Serveer het gerecht in een mooie omelet. Kluts hiervoor 2 eitjes en bak de omelet mooi gaar. Leg de gebakken rijst vervolgens op het ei, en vouw de hoekjes een beetje naar binnen. Smakelijk eten!
Print dit recept