Szechuan kung pao kip garnaal

Wokgerecht met kip en garnaal in een pittige Kung Pao Saus

China

Szechuan kung pao kip garnaal
  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 25
  • Pittig
Szechuan kung pao kip garnaal

Ingrediënten

1 Middelgrote ui, gesnipperd

250 g Kipfilet, in blokjes gesneden

5 Garnalen, gepeld en ontdarmd

5 Champignons, in plakjes gesneden

2 el Tomatensaus

2 Eieren, geklutst

Bereidingswijze voor Szechuan kung pao kip garnaal

  1. Kook de rijst volgens de instructie op de verpakking. Gebruik eventueel een rijstkoker voor perfect gare rijst.
  2. Verhit de olie in een koekenpan of wok en fruit de uitjes aan.
  3. Voeg de kip toe en roerbak deze enkele minuutjes totdat deze mooi goudbruin is.
  4. Voeg vervolgens de garnalen, champignons, Szechuan Kung Pao kruidenpasta, tomatensaus, oestersaus en de sojasaus toe en roer het geheel goed door elkaar. Roerbak het geheel nogmaals enkele minuten
  5. Voeg de gekookte rijst toe aan het geheel en blijf roerbakken om aanbakken te voorkomen.
Recept idee.png

Recept idee.png Serveertip

Serveer het gerecht in een mooie omelet. Kluts hiervoor 2 eitjes en bak de omelet mooi gaar. Leg de gebakken rijst vervolgens op het ei, en vouw de hoekjes een beetje naar binnen. Smakelijk eten!

Wat eet jij deze week?

Bekijk alle recepten >
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Homemade instant noodles
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Instant Noodles upgrade
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Romige Ramen soep
  • Hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 45
Authentieke bami goreng

Schrijf je nu in voor onze Asian Love Letters

Nieuwsbrief inschrijven - kopie.png
Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Birthday Als welkomstgeschenk, geven wij je €5 korting op je eerstvolgende bestelling!

Loyalty Blijf als eerste op de hoogte van onze laatste deals en nieuwtjes.

Gebruik een geldig e-mailadres.

Er ging iets mis bij de inschrijving voor de Asian Love Letter, probeer het opnieuw.