• Tang Yuan (kleefrijst balletjes)
  • Hoofd
    gerecht
  • 4 Personen
  • 30 Minuten
  • Mild

Tang Yuan (kleefrijst balletjes)

Prijs: € 0,00

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 180 ml warm water
  • 4 schijfjes verse Gember
  • 1500 ml Water
    • Levering binnen 1-2 werkdagen
    • Gratis bezorging vanaf €40,-
    • 2.500 unieke producten
    9.2
    Specificaties
    • Keuken: China
    • Gang: Nagerecht
    • Smaak: Mild
    • Prijs: 0

    Bereidingswijze Tang Yuan (kleefrijst balletjes)

    Met Chinees nieuwjaar wordt er traditioneel Tang Yuan geserveerd, ook op andere speciale feestelijke momenten wordt Tang Yuan geserveerd. Het betekent: tang(soep), yuan(rond), door de naam en vorm symboliseert Tang Yuan 'de reünie'. 

     

    1. Zeef de 200 gram kleefrijstmeel in een kom.
    2. Voeg dan beetje bij beetje het warme water toe. Meng het geheel met stokjes of een vork.
    3. Meng totdat het deeg een bal vormt en kneed het verder met je handen. Sla dan het deeg plat totdat het mooi glad is.  
    4. 
    Maak dan twee lange worsten van het deeg en verdeel elke worst in 12-16 stukjes. 
    5. Rol dan elk stukje deeg in een balletje. Maak dan met je duim een kuiltje en vul dat met de fijngehakte bloksuiker. Vouw het dan dicht en rol het weer tot een rond balletje. Bestuif elk balletje met kleefrijstmeel en leg ze op een bord. Zorg ervoor dat ze elkaar niet aanraken. Dek het dan af met vershoudfolie, zodat de balletjes niet uidrogen. In totaal heb je voor alle balletjes ongeveer 40 gram fijngehakte suiker nodig. 
    6. Maak dan de gembersiroop. Breng het water, de gember en 2 repen bloksuiker in een pan aan de kook. 
    7. Doe dan de balletjes hierin. Zet het vuur wat lager zodra de balletjes drijven. Laat het dan nog vijf minuten zachtjes doorkoken, hierdoor smelt de suiker in de balletjes. 
    8. Serveer dan de balletjes in een klein kommetje met de siroop. Leuk om te weten: serveer geen 4 of 7 balletjes. Dit zijn ongeluksgetallen in de Chinese cultuur. 

     

     

     


    Print dit recept
    Menu