LET OP: ENORME DRUKTE EN MAATREGELEN I.V.M. COVID19

Klik hier voor meer info en wat dit voor je bestelling betekent
  • Thaise Chili Garnalen in Knoflook
  • Hoofd
    gerecht
  • 2 Personen
  • 20 Minuten
  • Mild

Thaise Chili Garnalen in Knoflook In een marinade van 4 Thaise sauzen

Zelf Toevoegen

  • 500 g verse garnalen met schaal
  • 2 verse chili 's (in fijne reepjes gesneden)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el limoensap
  • 1 el bruine suiker
  • 10 koriander blaadjes (gesneden)
  • Wokpan*
  • Grillpan

Prijs: € 0,00

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 2 verse chili 's (in fijne reepjes gesneden)
  • 1 el Bruine suiker
  • 500 g verse garnalen met schaal
  • 1 el limoensap
  • 2 teentjes knoflook
  • Vanwege COVID19 hebben wij een levertijd van 8-9 werkdagen
  • Gratis bezorging vanaf €35,-
  • 2.500 unieke producten
9.2
Specificaties
  • Keuken: Thailand
  • Gang: Voorgerecht
  • Smaak: Mild
  • Prijs: 0
Schrijf als eerste een review
Schrijf een review

Hoe waardeert u dit product? *

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Bereidingswijze Thaise Chili Garnalen in Knoflook

Deze Thaise Garnalen in Chili-knoflook saus nemen je mee naar Thailand! Het aroma dat vrijkomt tijdens de bereiding van deze Thaise Chili garnalen zal je keuken transformeren tot een Thaise straatmarkt. De marinade van de garnalen bestaat uit sojasaus, vissaus, oestersaus, limoensap, suiker en chilizaadjes. Lekker pittig dus! Gebruik bij voorkeur grote garnalen om dit recept te maken. Smakelijk eten!


  • Voorbereidingstijd: 2 uur (marineertijd)
  • 1. Snijd de verse rode chilipeper in fijne reepjes. Verwijder hierbij ook de zaadjes, LET OP; gooi deze nog niet weg!
  • 2. Neem een kom en meng daarin de sojasaus, de oestersaus, de vissaus, de ketjap, de rode chilizaadjes (voeg hoeveelheid toe voor gewenste scherpte), het limoensap en de bruine suiker. Hierin marineer je de grote verse garnalen. Om de smaak optimaal in de garnaal te laten trekken, moeten de garnalen minimaal 2 uur marineren. Hoe langer, hoe beter.
  • 3. Zodra de garnalen klaar zijn met marineren, verhit je de olie en fruit je de knoflook.
  • 4. Voeg vervolgens de gemarineerde garnalen toe en wok deze totdat ze gaar zijn. De garnalen zijn gaar, zodra deze de kenmerkende rozige kleur krijgen (al is dit wat lastig te zien door de marinade).
  • 5. Gril vervolgens de garnalen even kort op elke zijde in een grillpan of op een grill. Dit geeft de garnaal nog net even wat extra bite.

Serveertip: Serveer de garnalen met de gewokte marinade als saus. Garneer het gerecht met verse chili en gesneden koriander.

Print dit recept
Menu