Thaise kipsalade


Hmm Thaise kip
Thailand

  • Hoofdgerecht

  • 4 Personen

  • 30 Minuten

  • Mild

  • Waardeer (0)

Ingrediënten
Producten bevatten meer inhoud dan nodig is voor dit recept

Prijs zoals geconfigureerd:

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, zaadlijst verwijderd en fijngehakt
  • zonnebloemolie
  • 300gr kippendijen, gaar gekookt en in reepjes geplukt
  • sap van 1 limoen
  • 2 takjes koriander, fijngehakt + extra blaadjes
  • 2el water
  • ½ krop romaine sla
  • 1 komkommer, in dunne reepjes
  • 2 flinke wortelen, in dunne reepjes
  • 1 rode paprika, zaadlijst verwijderd en in dunne reepjes
  • zout

* Verplichte velden

Van: € 1,15

Tot: € 18,60

Prijs zoals geconfigureerd:

Bereidingswijze Thaise kipsalade

Instructies

  • 1. Verhit een hapjespan en fruit knoflook en rode peper in 1 eetlepel olie. Roer de kip erdoor en bak 1 minuut mee. Meng 1el rijstazijn, vissaus, sap van ½ limoen, koriander en witte peper erdoor. Laat 5 minuten sudderen.
  • 2. Roer pindakaas, sojasaus, chili en water door elkaar in een pannetje. Verwarm en voeg extra water toe als te droog is. Breng op smaak met limoensap en houd warm tot serveren.
  • 3. Meng sla, komkommer, wortel en paprika in een schaal. Maak een dressing van 1el rijstazijn, 2el sesamolie, peper en zout. Meng door de salade, schep de kip erover met pindasaus, gehakte koriander en pinda’s.
  • 4. Genieten maar!

Maak zeker ook eens één van onze andere heerlijke recepten!


Print dit recept