Thaise Rosbiefsalade


Een verantwoorde salade met Oosters gemarineerd rosbief
Thailand

  • Hoofdgerecht

  • 2 Personen

  • 30 Minuten

  • Medium

  • Waardeer (0)

Ingrediënten
Producten bevatten meer inhoud dan nodig is voor dit recept

Prijs zoals geconfigureerd:

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 250 g Rosbief (aan een stuk)
  • 1 Limoen
  • 1 Spaanse rode peper, ontzaad en in stukjes gesneden
  • 1/2 IJsbergsla
  • 2, Tomaten, in partjes gesneden
  • 1 Komkommer, ontzaad en in halve partjes gesneden
  • 2 Lente-uitjes, gesneden in schuine stukjes
  • Halve ui, in halve maantjes gesneden
  • 1 el Verse koriander, fijngesneden

* Verplichte velden

Van: € 1,45

Tot: € 8,64

Prijs zoals geconfigureerd:

Bereidingswijze Thaise Rosbiefsalade

Een heerlijke Thaise maaltijd salade, perfect om te serveren op een warme dag!


  • 1. Snijd de rosbief in dunne plakjes, indien mogelijk met een vleessnijmachine.
  • 2. Meng de sojasaus en de oestersaus in een kom en voeg daar het sap van de limoen, de bruine suiker en de stukjes rode peper aan toe. Mix het geheel goed door elkaar. Marineer vervolgens de rosbief voor minimaal 1 uur in de koelkast.
  • 3. Maak de ijsbergsla schoon en scheur deze in stukjes. Meng de sla met de tomaten de komkommer, de lenteui en de ui. Verdeel deze over 2 borden.
  • 4. Neem de rosbief uit de marinade en verhit de marinade in een pannetje tot het kookt. Laat het vervolgens afkoelen.
  • 5. Verhit de rijstolie in een koekenpan of wok en bak de rosbief op hoog vuur bruin.
  • 6. Verdeel de rosbief over de salade en giet er wat van de ingekookte marinade overheen als dressing.
  • 7. Garneer de salade met koriander.

Serveertip: Ook lekker met een handvol cashewnoten!

Print dit recept