• Tom Kha soep
  • Hoofd
    gerecht
  • 2 Personen
  • 30 Minuten
  • Medium

Tom Kha soep Thaise kokossoep met kip

Prijs: € 0,00

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 15 g Citroengras (Sereh), in blokjes van 2 cm
  • 2,5 cm Galanga, in grove blokjes gesneden
  • 5 g Korianderwortel, in grove blokjes gesneden
  • 45 g Champignons, gesneden
  • 160 g Kipfilet, in blokjes gesneden
  • Limoensap, naar smaak
  • 2 g Korianderblaadjes
  • Voor 13.00 besteld, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf €35,-
  • 2.500 unieke producten
9.4
Specificaties
  • Keuken: Thailand
  • Gang: Voorgerecht
  • Smaak: Medium
  • Prijs: 0
Schrijf als eerste een review

Bereidingswijze Tom Kha soep

Tom Kha Soep (ook wel Tom Kha Kai of Tom Kha Gai) is één van de populairste Thaise gerechten. De letterlijke vertaling van Tom Kha Kai is kip galanga soep. Galanga is een wortel die lijkt op de gemberwortel en geeft de soep samen met de kokosmelk zijn karakteristieke smaak. Met dit recept voor Tom Kha Kai maak je een lichtpittige kokos-kippensoep die heerlijk is als voorgerecht bij een Thaise maaltijd.


  • 1. Meng de kippenbouillon met de kokosmelk en breng het geheel aan de kook in een soeppan.
  • 2. Kneus het citroengras (sereh) even met de achterkant van een mes en snij in stukjes van circa 2 cm. Voeg het citroengras, de kaffirlimoenbladeren, de galangawortel, de korianderwortel en de paddenstoelen toe. Laat dit een paar minuten doorkoken.
  • 3. Voeg de kipfilet toe en laat zachtjes doorkoken totdat de kipfilet gaar is.
  • 4. Voeg de kokoscrème toe.
  • 5. Laat de gedroogde pepers een paar minuutjes in lauwwarm water wellen en snijd ze fijn. Wil je de soep niet té pittig maken, verwijder dan de zaadlijstjes van de pepers. Breng de soep op smaak met vissaus, limoensap en voeg de pepers toe.
  • 6. Serveer de soep in een kom en garneer met korianderblaadjes.
  • 7. Kin khao hai aroy! (oftewel: Smakelijk eten!)

Serveertip: Volgens traditioneel Thais gebruik kun je het citroengras, de galangawortel, de korianderwortel en de kaffirlimoenblaadjes in de soep laten. Echter zijn deze niet eetbaar, dus laat je gasten dit wel even weten!

Print dit recept
Menu