• Tom Yum Goong
  • Hoofd
    gerecht
  • 4 Personen
  • 40 Minuten
  • Pittig

Tom Yum Goong

Prijs: € 0,00

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 750 g Garnalen met kop
  • 70 ml Zonnebloemolie
  • 1400 ml Water
  • 1 Ui, in partjes gesneden
  • 250 g Champignons, in schijfjes
  • sap van 1 Limoen
  • 1 Limoen in partjes
  • Koriander
    • Levering binnen 1-2 werkdagen
    • Gratis bezorging vanaf €40,-
    • 2.500 unieke producten
    9.2
    Specificaties
    • Keuken: Thailand
    • Gang: Soep
    • Smaak: Pittig
    • Prijs: 0
    Schrijf als eerste een review
    Schrijf een review

    Hoe waardeert u dit product? *

    1 Ster
    2 Sterren
    3 Sterren
    4 Sterren
    5 Sterren

    Bereidingswijze Tom Yum Goong


    Tom Yum is een pittige heldere soep en Tom Yum Goong is een pittig-zure soep met garnalen en het is één van de bekendste gerechten uit Thailand.
    De soep heeft een lekkere uitgesproken smaak door het pittige en het zure.

    1. Trek de koppen van de garnalen en plaats ze in een wok of grote koekenpan. Pel de garnalen, maar laat de staart eraan zitten en maak ze schoon(verwijder het darmkanaal).

    2. Voeg de olie toe aan de koekenpan en zet op middelhoog vuur.
    Voeg een snufje zout toe. Fruit de garnalenkoppen om hun smaak in de olie los te laten en kook ze tot ze rood en knapperig zijn. Draai vervolgens het vuur uit en zet het aan de kant.

    3. Snijd intussen de uiteindes van de citroengrastengels af en verwijder de harde buitenste lagen. Snijd het citroengras in stukken van 4 cm.

    4. Kneus de citroengras, de galanga, de kaffir limoenblaadjes, de ui, en de pepers met de zijkant van een mes. Doe de ingrediënten in een middelgrote soeppan, giet het water in de pot en breng aan de kook samen met de 'garnalen olie'. Zet het vuur lager en laat 5-10 minuten sudderen, tot de bouillon helder en geurig ruikt.

    5. Verwijder eventuele taaie stukken citroengras en gooi deze weg. Zet het vuur hoger. Roer de champignons erdoor. Kook gedurende 1 minuut. Roer dan de garnalen en vissaus erdoor, kook tot de garnalen net gaar zijn, ongeveer 45 seconden.

    6. Zet het vuur uit en roer het limoensap erdoor. Roer vervolgens 3-4 eetlepels garnalenolie erdoor. (Gooi de koppen weg; voeg ze niet toe aan de soep.)

    7. Serveer je zelfgemaakte Tom Yum Goong met verse limoenpartjes en koriander. 


    Print dit recept
    Menu