• Tomaten Couscous Soep
  • Hoofd
    gerecht
  • 4 Personen
  • 30 Minuten
  • Mild

Tomaten Couscous Soep Tomaten & couscous lekkere combi!

De Couscous geeft deze Marokkaanse tomatensoep een heerlijke vulling, waardoor deze uitermate geschikt is als maaltijdsoep. De combinatie van de gebruikte ingrediënten en kruiden zorgen ervoor dat je je even in Marokko waant!

Zelf Toevoegen

  • 1/2 bos verse koriander
  • 2 witte uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stukje verse gember
  • olijfolie
  • peper & zout
  •  
  • * Vleesalternatief: mini lams- of kipgehaktballetjes

Prijs: € 0,00

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 1/2 Bos verse koriander, grof gesneden
  • 2 Witte uien, in halve ringen gesneden
  • 1 teentje knoflook, fijn gesneden
  • 1 Stukje verse gember, fijn geraspt
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Voor 13.00 besteld, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf €35,-
  • 2.500 unieke producten
9.4
Specificaties
  • Keuken: Marokko
  • Gang: Hoofdgerecht
  • Smaak: Mild
  • Prijs: 0
Schrijf als eerste een review

Bereidingswijze Tomaten Couscous Soep

De couscous geeft deze Marokkaanse tomatensoep een heerlijke vulling, waardoor deze uitermate geschikt is als maaltijdsoep. De combinatie van de harissa, koriander en gember zorgen er voor dat je je even in het verre Marokko waant. De maaltijdsoep is geschikt voor vegetariërs, maar makkelijk aan te passen voor diegenen die er wat vlees in willen.


  • 1. Verhit een scheutje olie in een soeppan en bak hierin de ui, knoflook en gember enkele minuten tot de ui lichtbruin is. Voeg de tomatenpuree en de ras el hanout toe en bak kort mee.
  • 2. Voeg ca. 1,5 liter kokend water toe. Roer goed door en voeg naar smaak wat peper en zout toe. Laat 10 minuten zachtjes koken.
  • 3. Voeg de couscous toe, laat enkele minuten gaar koken. Breng de soep op smaak met 1-2 eetlepels harissa. Hoe meer, hoe pittiger!
  • 4. Roer in een kommetje de rest van de harissa los met een flinke scheut olijfolie.
  • 5. Verdeel de soep over grote soepkommen en bestrooi met wat koriander. Druppel er wat harissa-olie over en geef de rest van de harissa-olie er aan tafel bij om de soep nog pittiger te maken.

Serveertip: Voeg voor een niet vegetarische versie mini lams- of kipgehaktballetjes toe aan de soep, samen met de couscous.

Print dit recept
Menu