• Vegetarische Loempia's
  • Hoofd
    gerecht
  • 4 Personen
  • 55 Minuten
  • Medium

Vegetarische Loempia's Loempia's gevuld met groenten

Prijs: € 0,00

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 4 g Knoflook, fijngehakt
  • 250 g Chinese kool, fijn gesneden
  • 60 g Wortel, fijn gesneden
  • Peper
  • Zout
  • 20 Loempiavellen
  • Eigeel
  • Levering binnen 1-2 werkdagen
  • Gratis bezorging vanaf €40,-
  • 2.500 unieke producten
9.2
Specificaties
  • Keuken: China
  • Gang: Bijgerecht
  • Smaak: Medium
  • Prijs: 0
Reviews
Schrijf een review

Hoe waardeert u dit product? *

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren
  • heerlijk

    heerlijk

    Beoordeling door anouk / (Geplaatst op 26-11-2017)

Bereidingswijze Vegetarische Loempia's

Leer nu zelf overheerlijke vegetarische loempia's maken! Let wel op, het vergt enige oefening voordat je het rollen van de loempia's goed in de vingers hebt. Oefening baart kunst!


  • 1. Verhit 2 el (arachide)olie in een pan en fruit de knoflook totdat deze goudbruin is.
  • 2. Voeg de Koreaanse barbeque vlees marinade toe en voeg vervolgens ook de Chinese kool, wortelen, paddenstoelen en lungkow vermicelli toe. Roerbak het geheel totdat alles gaar en goed gemengd is. Kruid het gerecht met een beetje peper en laat het vervolgens goed afkoelen.
  • 3. Voor het rollen van de loempia's kun je het beste gebruik maken van kant-en-klare loempiavellen gemaakt van deeg (uit de diepvries). Neem een loempiavel en leg deze opengeklapt als een ruit voor je neer. Smeer een eetlepel van het in stap 2 gemaakte mengsel in het midden van het vel. Smeer het mengsel in de breedte van het vel uit en laat daarbij circa 3 cm aan weerszijde onbesmeert. Vouw vervolgens de (onbesmeerde) linker en rechter punt van het vel naar binnen over het mengsel. Tenslotte klap je de onderste punt van het loempiavel ook over het mengsel en rol je de loempia strak op. Door wat eigeel op de uiteinden te smeren, zal het deeg beter blijven plakken bij het sluiten van de loempia.
  • 4. Frituur de loempia's totdat deze knapperig en goudbruin zijn. Dit kan zowel in de arachideolie, maar mag ook in de gewone friteuse.

Serveertip: Lekker met een pittige srirachasaus!

Print dit recept
Menu