• Hoofd
    gerecht
  • 8 Personen
  • 60 Minuten
  • Mild

Vietnamese Loempia Chả giò

Prijs: € 0,00

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 350 g Varkensgehakt
  • 120 g garnalen, fijngehakt
  • 150 g geraspte Wortel
  • 1 teentje Knoflook, fijngehakt
  • 0,5 tl gemalen zwarte Peper
  • Zout naar smaak
  • 1 Ei, geklopt
    • Levering binnen 1-2 werkdagen
    • Gratis bezorging vanaf €40,-
    • 2.500 unieke producten
    9.2
    Specificaties
    • Keuken: Vietnam
    • Gang: Voorgerecht
    • Smaak: Mild
    • Prijs: 0

    Bereidingswijze Vietnamese Loempia


    Chả giò, ook bekend als gefrituurde loempia, Vietnamese loempia, loempia, is een populair gerecht in de Vietnamese keuken en wordt meestal als aperitief geserveerd in Europa en Noord-Amerika. Het is vaak een combinatie van varkensgehakt en garnalen, gewikkeld in rijstpapier en gefrituurd. 


    1. Week de glasnoedels in lauwwarm water. Snijd de geweekte glasnoedels in kortere draden zodat deze passen in het rijstpapier. 
    2. Hak de garnalen en knoflook fijn en klop het ei.
    3. Meng het gehakt, de garnalen, geraspte wortel, knoflook, zwarte peper, zout, en het geklopte ei in een kom zodat je een plakkerige vulling krijgt.
    4. Maak vervolgens de loempia's. Leg een stuk rijstpapier op een schone, natte theedoek. Dompel je vingers in een kom met warm water en laat ze over het hele rijstpapier glijden om het zachter te maken.
    5. Leg 1 volle eetlepel van de vulling op het vochtige rijstpapier, vouw het rijstpapier over de vulling, stop de zijkanten erin en rol het vervolgens op tot een cirkelvormige ring van ongeveer 7,5 cm lang.
    6. Verhit olie op middelhoog vuur in een wok of een grote koekenpan. Als de olie heet is, doe je voorzichtig een paar rollen in de olie. Bak ze langzaam tot ze lichtbruin worden. Haal ze eruit en laat ze uitlekken op wat keukenpapier. 
    7. Serveer direct met de Vietnamese dipsaus of rol het op met een vers slablad en wat kruiden(koriander, munt etc.) en dip dan in de dipsaus. 


    Print dit recept
    Menu