• Hoofd
    gerecht
  • 4 Personen
  • 30 Minuten
  • Mild

Sesamzalm met Pandanrijst Word blij van pretrijst met zalm!

Voor visliefhebbers is hetsesamzalm met pandanrijst recept een echte aanrader! Ervaar de sensationele smaak van sesamzalm als nooit tevoren. Dit gerecht geeft een heerlijke Aziatische twist aan de zalm zoals jij hem kent! Zalm zit boordevol gezonde omega-3 vetten. Daarbij zijn sesamzaadjes ook nog eens gezond. Geniet op verantwoorde wijze van dit heerlijke gerecht. Toch niet zo’n vis liefhebber? Probeer dan gerust één van onze andere gerechten. Ontdek jouw persoonlijke favoriet uit de Aziatische keuken!

De benodigdheden voor het sesamzalm met pandanrijst vind je binnen het ruime assortiment producten van Asian Foodlovers. Ontdek alle veelzijdige Aziatische producten. De producten zijn toepasbaar voor diverse gerechten. Schroom niet om eens te variëren en je eigen creaties te maken. Laat de ware Aziatische chef in je los en geniet van heerlijke gerechten.

Prijs: € 0,00

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 1 Rode paprika, in kleine blokjes gesneden
  • 1 Gele paprika, in kleine blokjes gesneden
  • 1 Courgette, in kleine blokjes gesneden
  • 4 stukken Zalm (150-200 g per persoon)
  • 1 teen Knoflook, geperst
  • 1 stukje gember, fijngesneden
  • Voor 13.00 besteld, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf €35,-
  • 2.500 unieke producten
9.4
Specificaties
  • Gang: Hoofdgerecht
  • Herkomst: Japan
  • Smaak: Mild
  • Proteine: Vis
  • Prijs: 0
Reviews

Klantenreviews0 item(s)

Dit recept is speciaal voor Asian Food Lovers
geschreven door Astrid Petit

Bereidingswijze Sesamzalm met Pandanrijst

Fleur je witte rijst op met de vrolijke, frisse kleuren van paprika en courgette! Serveer daar een heerlijk stukje zalm gepaneerd met sesamzaadjes bij en je hebt een waar feestmaal!


  • 1. Maak de paprika's en de courgette schoon en snijd deze in kleine blokjes.
  • 2. Kook de geurige pandanrijst volgens de verpakking.
  • 3. Leg de witte sesamzaadjes op een bordje en paneer de zalmmoten hierin (goed aandrukken).
  • 4. Doe een scheutje olie in de wok en fruit de geperste knoflook en de gember. Voeg vervolgens de paprika- en courgetteblokjes en de pinda's erbij en wok dit ca. 7 minuten. Voeg daarna de gekookte rijst toe en wok het geheel nog even kort om het goed door elkaar te mengen.
  • 5. Bak ondertussen de zalm in een scheut rijstolie in een andere pan.

Variatietip: je kunt de rijst nog extra opfleuren met bijvoorbeeld champignons, broccoli of wat dacht je van groene asperges!

Serveertip: Serveer met komkommersalade en garneer met verse koriander.

Print dit recept
Menu