3 x Aziaitische Popcorn

9 januari is uitgeroepen tot popcorndag! Naast dat wij het eigenlijk altijd wel popcorndag vinden besteden we toch graag wat aandacht aan deze dag. We maakten 3 heerlijke popcorn toppings, geheel in Aziatische stijl. We kozen voor Furikake, Wasabi én Rode Curry en we willen deze recepten heel graag met je delen. Het is zo makkelijk dat het haast geen recepten te noemen zijn. Spice up jouw filmavond deze week met deze 3 heerlijke variaties! 

De basis van de popcorn is voor alle drie de toppings hetzelfde, dat houdt het lekker makkelijk - houden we van. Natuurlijk mag je gewoon een zak zoute popcorn opentrekken, maar wij hebben onze popcorn deze keer zelf "gepopt" en dat heeft zoveel voordelen. Je popcorn is heerlijk vers, warm én je toppings blijven beter plakken. Je huis ruikt heerlijk én het is gewoon echt een leuke activiteit! 

Je hebt nodig:

zonnebloem olie of kokosolie 
maiskorrels voor popcorn (ongeveer 30 gram voor 1 portie)
- een hoge pan met deksel
- kom 

Doe een laagje olie in de pan en zet het vuur aan. Gooi er 1 of twee maiskorrels in en doe de deksel op de pan. Zodra deze gaan poppen doe je de rest van de maiskorrels in de pan en wederom de deksel op de pan. Zie je popcorn één voor één poppen. Zo'n leuk gezicht en geluid. De deksel kan iets omhoog komen door het volume van de popcorn. Wacht totdat bijna alle popcorn gepopt is en zet het vuur uit. Nu heb je je basispopcorn! Schep de popcorn nu in ene kom. Voorzichtig, door de olie kan dit heel heet zijn! 

 

Furikake Popcorn

Neem je basispopcorn en doe hier een theelepeltje olie of gesmolten boter bij. Strooi ook  ongeveer 1 of 2 eetlepels van je favoriete furikake - dit is die van ons - over de popcorn. Hussel en serveer! 

Furikake popcorn

Wasabi Popcorn

Neem je basispopcorn en doe hier een theelepetje olie of gesmolten boter bij. Strooi ongeveer 1 o2 theelepels Wasabipoeder over de popcorn. Hussel en serveer!