Terug naar blog

Wat weten we over aloë vera?

woensdag 21 juni 2017 | Geschatte leestijd: 3 minuten

Iedereen kent of heeft wel eens van aloë vera gehoord, maar toch weten veel mensen er niet veel vanaf. De markt wordt overspoelt met aloë vera producten, denk bijvoorbeeld aan aloë vera drankjes en aloë vera gel. Daarnaast zijn er nog andere producten waar op vermeld staat: ‘met aloë vera’. Maar wat is aloë vera precies? Waarom is aloë vera zo populair? En waarom zou je producten aanschaffen met aloë vera? Dit zijn allemaal vragen die vaak de rondte in gaan. Snel achter de antwoorden van deze vragen komen? Lees dan verder!

Aloë vera: geneesmiddel en sfeerplant

Aloë vera is een plant die vooral groeit in mediterrane landen, dat is ook niet gek, want van oorsprong is aloë vera een woestijnplant. De aloë vera plant is een niet-giftige plant die water opslaat in zijn eigen bladeren. Door deze water opslag kan deze plant overleven in droge gebieden. Al in 2200 voor Christus werd deze plant geneeskrachtige plant genoemd en daarmee was aloë vera toen al bekend. De populariteit van aloë vera is in de laatste jaren erg toegenomen, wat wellicht te maken heeft met de gezondheidsvoordelen van aloë vera. Aloë vera is niet alleen goed voor de gezondheid, maar wordt ook gebruikt als sierplant in de tuin. De plant heeft prachtige bladeren en creeert een vakantiegevoel in eigen tuin.

De verschillende aloë vera producten

Naast dat de aloë vera plant als plant gebruikt wordt in de tuin, zit het in enorm veel producten. Zo zit het in crèmes voor op de huid, in shampoos en in bescherming tegen de zon. Maar er zijn ook veel aloë vera drankjes verkrijgbaar. Het zit in zoveel producten, dat er wel gezondheidsvoordelen aan moeten zitten. En dat is ook zo.

Gezondheidsvoordelen van aloë vera

Dit is waarschijnlijk wat de meeste mensen willen weten: wat zijn nou precies de gezondheidsvoordelen van aloë vera? Aloë vera brengt enorm veel gezondheidsvoordelen met zich mee, doordat het veel vitamines bevat. We zetten een aantal gezondheidsvoordelen op een rijtje:

  • 1. Aloë vera verbeterd het immuunsysteem
  • 2. Aloë vera bedwingt veel ziektes
  • 3. Aloë vera kan gebruikt worden tegen een slechte adem
  • 4. Aloë vera bevorderd het rimpelherstel
  • 5. Aloë vera draagt bij aan de gezondheid van het hart en de vaten
  • 6. Aloë vera is goed voor de huid- en haarverzorging
  • 7. Aloë vera reinigt het lichaam (van bijvoorbeeld junkfood)

Het is wel duidelijk dat het gebruik van aloë vera producten zeer aan te bevelen is.

Aloë vera drankjes: gezond én lekker

Zoals genoemd zijn er veel producten met aloë vera, wij lichten de aloë vera drankjes even voor je uit. Het drinken van aloë vera is namelijk niet alleen hartstikke gezond, maar ook nog eens lekker en verfrissend. In plaats van bijvoorbeeld koffie kun je eens overwegen om aloë vera sap te drinken. Aloë vera sap werkt vitaliserend en is een echte dorstlesser. Aloë vera sap is verkrijgbaar in je favoriete smaak. Probeer eens aloë vera sap granaatappel of bosbes. Deze aloë vera drankjes zijn eenvoudig bestelbaar bij de online toko. Zo kun je eenvoudig de lekkerste aloë vera drankjes in huis halen.

Probeer het snel eens uit, proef de smaak van aloë vera en profiteer snel van alle gezondheidsvoordelen!

Reageer over: Wat weten we over aloë vera?

Menu