Terug naar blog

Het kerstdiner in de Aziatische sfeer! Vervang nu het traditionele gourmetten met de Grill & Hotpot.

vrijdag 24 december 2021 | Geschatte leestijd: 4 minuten

2021 is bijna voorbij. En dit jaar kunnen we weer zeggen: wat een jaar! Ondanks iedereen Corona-moe is, brengt het ook mogelijkheden met zich mee. Een gezellig thuis kerstdiner met een paar vrienden of familie. En met de feestdagen in tocht zien we de traditionele gourmetstellen weer van zolder gehaald worden. Wij hebben een veel beter idee voor het kerstdiner! In deze blog introduceren wij je de Grill & Hotpot van Asion Food Lovers. Het is grillen met een Aziatische touch! Geen idee welke producten je op de Hotpot kan grillen? In deze blog leggen we je uit hoe jij een Hotpot pro wordt. Ook geven we je linkjes naar producten die het kerstdiner afmaken.

 

Oorsprong van de Grill & Hotpot

De Grill & Hotpot is een echt Aziatisch product. De Hotpot komt oorspronkelijk uit China, maar ook in landen als Vietnam, Korea en Thailand gebruiken ze deze Grill & Hotpot. De Hotpot werd in deze landen gebruikt tijdens de feestdagen en aangelegenheden. In Azië is samen eten tenslotte heel belangrijk. Met deze hotpot konden ze samen met vrienden en familie gezellig en lekker eten.

 

Wat is de Grill & Hotpot?

Met onze Koreaanse Grill & Hotpot kun je een avondje traditioneel gourmetten vervangen door met je vrienden en familie een stap te zetten in de Aziatische keuken. In de Hotpot zitten twee vakken om boullion, rijst of noodles in te doen. In het midden zit een grilplaat waar alle lekkere wok gerechten op kunnen. Denk aan vis, vlees en groenten. Je kan met deze Hotpot gezellig met je vrienden of familie de hele avond Aziatische producten grillen en koken. De Hotpot is rond en neemt daarom niet te veel ruimte in beslag. Genoeg ruimte voor de sidedishes, kerstversiering en glazen wijn!

 

Hoe gebruik je de Hotpot en waarom ideaal voor het kerstdiner? 

Ik had er net al wat over weggegeven. De Hotpot heeft twee delen. Deze kan je gebruiken voor bouillon, maar ook voor rijst, noodles en groenten. Op de grilplaat kan je vlees, groenten en andere lekkere producten op grillen. De Hotpot is rond en daarom kan iedere eter op zijn eigen stukje eten op grillen – ieder eter heeft natuurlijk zijn eigen voorkeur.

 

Voor de bouillon in de zijvakken kan je twee traditionele bouillons gebruiken. Een pittige en een milde variant. Zoals iedere eter zijn eigen voorkeur heeft, eet de één ook pittiger dan de ander.  Op onze eigen website hebben we heerlijke bouillonmixen. Deze zijn uitstekend voor de Hotpot en scheelt jou weer tijd in de keuken.

Naast bouillon is het ook heerlijk om in de andere vakken noodles of rijst te doen. Deze kan je natuurlijk ook combineren met de bouillon – dit geeft nóg meer smaak. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de konjac noodles of udon noodles.

 

Wat het Aziatische gevoel naar een next level brengt, zijn dumplings! Deze kan je goed op de grilplaat in het midden bakken. Let op: gebruik wel dumplings die je normaal moet stomen Deze zijn het beste te gebruiken op de Hotpot.

 

Voor het vlees, vis en groenten op de grilplaat kan je het beste kiezen voor dun gesneden producten. Op deze manier wordt het eten goed gegrild en blijft het lekker mals. De groentes die we aanraden om het Aziaitsch avondje compleet te maken zijn:

-          Paksoi

-          Wortels

-          Vlees

-          Soorten paddenstoelen

-          Bimi

-          Maisolfjes

                          

Wat maakt het kerstdiner helemaal af?

Een kerstdiner in de Aziatische trant kan natuurlijk niet zonder eetstokjes en Aziatisch service. Bekijk hier onze verschillende eetstokjes en leuke bamboe mandjes voor de sidedishes!

Deze blog is geschreven in het kader van een schoolopdracht door studenten Commerciële Economie van Windesheim Flevoland. 

Reageer over: Het kerstdiner in de Aziatische sfeer! Vervang nu het traditionele gourmetten met de Grill & Hotpot.

Menu