Vanwege enorme drukte bij de postbezorgers kan uw pakket momenteel langer onderweg zijn dan u van ons gewend bent. Houd hier eventueel bij het bestellen rekening mee.

Terug naar blog

Japans keukengeheim: Miso soep

woensdag 21 maart 2018 | Geschatte leestijd: 2 minuten

Miso soep

Miso soep, een van Japans keukengeheimen

Miso soep is een bekend begrip voor iedereen die bekend is in de Aziatische keuken. Deze uit Japan afkomstige soep bestaat uit twee belangrijke elementen, de “dashi”ofwel boullion en de miso pasta. De ingrediënten kunnen mensen afschrikken, aangezien Nederlanders niet bepaald warm worden van woorden zoals gefermenteerd. In de Japanse keuken weten ze echter als een van de beste hoe gebruik te maken van ingrediënten en smaken. Miso pasta en Miso soep zijn zo gebruikelijk dat dit in elk restaurant verkrijgbaar is. Wanneer u het heeft geproefd begrijpt u waarom dit zo’n populair gerecht is.

De overige ingrediënten van miso soep

Miso soep heeft behalve de Dashi en miso pasta geen vaste ingrediënten. Per regio verschillen de smaken, en ook het seizoen heeft invloed op het recept. U kunt op de pagina van Asian Home Gourmet ons recept vinden voor een overheerlijke miso soep. Aan de miso soep wordt vaak Shiitake toegevoegd, deze paddenstoelen bevatten de befaamde umami smaak, en maken dit gerecht helemaal compleet. Het is niet voor niets dat meer dan 70% van de Japanse bevolking dagelijks miso soep eet. Het wordt er namelijk net zo veel van genoten tijdens het ontbijt als lunch of diner.

Bereiding

Wanneer u miso soep maakt, houd dan met een aantal zaken rekening. Wanneer u de miso pasta aan de boullion heeft toegevoegd, mag deze niet meer aan de kook raken. De gefermenteerde bonen die gebruikt worden zullen op deze manier van smaak veranderen, zal goede bacteriën doden en zo de gezondheidsvoordelen te niet doen. Haal dan ook de soep van het vuur zodra de groenten gekookt zijn. Wanneer u alle stappen van het recept goed volgt, zet u binnen de kortste keren een heerlijk authentieke Japanse soep op tafel. Wellicht bent u erna net zo verknocht aan miso soep als 70% van de Japanse bevolking.

Reageer over: Japans keukengeheim: Miso soep

Menu