Terug naar blog

Waarom iedereen kokoswater moet proberen!

donderdag 24 november 2016 | Geschatte leestijd: 4 minuten

Kokoswater gezond: check, lekker: check!

Het is logisch dat je tegenwoordig niet meer weet wat nu wel écht gezond is en wat gezond lijkt. Er wordt zoveel geschreven over gezondheid en voeding dat je overspoeld raakt met informatie. Ook over kokoswater zijn in de loop van de tijd nogal wat discussies ontstaan, maar wij kunnen daar kort en krachtig helderheid over creëren: kokoswater is absoluut gezond maar ook vooral erg lekker! Het heeft een dorstlessende werking en is een heerlijke verfrissing voor de zomerse dagen, en in de winterdagen een goed alternatief voor de minder gezonde frisdranken. Kokoswater is voor diegene die zich niet teveel willen bezig houden met de juiste voeding, maar ook voor diegene die dat juist wel willen! De vraag is nu: waarom is kokoswater zo gezond?

Wat maakt kokoswater zo gezond?

Kokoswater is een van de weinige sappen die bijna geen calorieën bevat. Daarnaast bevat het ook weinig vetten, en is het dus een uitstekend alternatief voor alle andere vruchtensappen. Het helpt je niet alleen met afvallen, maar ook met een gezondere levensstijl vast te houden. Je kunt dus met een gerust hart grote hoeveelheden naar binnen slurpen. TIP: Vervang ieder glaasje fris eens door kokoswater en voel, zie en merk wat er gebeurt. Je lichaam straalt van binnen, en zal vanzelf ook van buiten gaan stralen. Figuurlijk, maar ook letterlijk, kokoswater is namelijk ook gunstig voor je huid. Het helpt je lichaam met het afvoeren van afvalstoffen wat resulteert in een stralende huid. Dat kokoswater laag in de calorieën is en dat het daarbij ook nog eens goed voor je huid is, dat is natuurlijk mooi meegenomen. Maar er zijn nog meer interessante feitjes over kokoswater:

  • Kokoswater helpt de bloeddruk verlagen;
  • Kan oplossing bieden bij spijsvertering problemen;
  • Het is rijk aan voedingsstoffen en daar is ons lichaam dol op.

Kokoswater kan dus gerekend worden tot de superfoods, en daar zijn wij Nederlanders dol op!

Wat maakt kokoswater zo lekker?

Je ligt op een mooi wit strand met een prachtige helder blauwe zee. Zo’n tien minuten geleden stond er een man met een kapmes een gat in een kokosnoot te maken om er vervolgens een kleurrijk rietje in te stoppen. Aan dit rietje zit je, inmiddels dus tien minuten later, heerlijk het lekkere kokoswater uit de kokosnoot te slurpen. Dit vakantiegevoel zal kokoswater keer op keer geven. Kokoswater heeft van zichzelf een frisse en wat uitgesproken zoetige smaak. TIP: probeer het eens uit wanneer je op vakantie bent en op het strand ligt, het is een echte aanrader. Ze moeten dan in het land van bestemming wel jonge groene kokosnoten hebben! Maar er is natuurlijk niets mis mee, om het hier in Nederland uit pak te drinken. Net zo lekker en net zo gezond!

Variëren met kokoswater, het kan!

Op een gegeven moment, zo is dat met alles, is kokoswater zo drinken niet bijzonder meer. Dan is het moeilijk om toch bij het kokoswater te blijven, en niet over te stappen naar de cola of andere ongezonde frisdranken en sappen. Wij hebben enkele tips voor je om lekker te variëren met kokoswater!

  • Maak je eigen kokossmoothie: verfrissend, lekker en bovendien gezond!
  • Minder gezond maar wel lekker: een cocktail met kokoswater.
  • Wil je een extra frisse of wat zoetere smaak? Voeg dan wat verse limoensoep of verse sinaasappelsap toe!
  • Maak een gezonde chococake met kokoswater als ingrediënt en smullen maar…

Help, welk kokoswater moet ik kiezen?

kokoswater

Er zijn verschillende soorten kokoswater verkrijgbaar. Zo is er bijvoorbeeld kokoswater met een mango smaakje, maar ook kokoswater met kokosstukjes erin. TIP: probeer ze allemaal eens uit en kom er achter welke variant het meeste in de smaak valt. Als je nog nooit kokoswater hebt gedronken, is het aan te raden met de ‘gewone’ kokoswater te beginnen. Kokoswater wordt nog wel eens verward met kokosmelk, maar dit zijn twee verschillende dingen. Kokoswater komt uit een jongere kokosnoot en kokosmelk komt uit een oudere kokosnoot. Het verschil zit hem in de vetten en in de calorieën. Kokoswater is nóg gezonder dan kokosmelk. En dan heb je ook nog kokosolie, daar heb je waarschijnlijk al vaker van gehoord. Tegenwoordig bakt men in kokosolie en frituurt men zelfs in kokosolie! Als we het dan toch over gezondheid hebben, is ook kokosolie het proberen waard.. 

Gezond, maar lekker: een betere combinatie bestaat niet, proef de smaak van kokoswater!

Reageer over: Waarom iedereen kokoswater moet proberen!

Menu