Chinese gehaktballetjes


Gehaktballetjes in zoutzure saus
China

  • Hoofdgerecht

  • 4 Personen

  • 45 Minuten

  • Mild

  • Waardeer (0)

Ingrediënten
Producten bevatten meer inhoud dan nodig is voor dit recept

Prijs zoals geconfigureerd:

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 500 g Rundergehakt
  • 2 Tenen knoflook, geperst
  • 1 Ei
  • 4 el Paneermeel
  • Snufje nootmuskaat
  • 1 Ui, gesnipperd
  • 1 blik Tomatenblokjes
  • 1 el Worchestersaus
  • 3 el Azijn
  • 1 blik Perziken
  • 1 Rode paprika in blokjes gesneden
  • 250 g Champignons in plakjes gesneden
  • Peper en zout

* Verplichte velden

Van: € 0,50

Tot: € 9,68

Prijs zoals geconfigureerd:

Dit recept is speciaal voor Asian Food Lovers
geschreven door Astrid Petit

Bereidingswijze Chinese gehaktballetjes

Deze heerlijke gehaktballetjes in zoetzure saus zijn een succes voor jong en oud. Deze gehaktballetjes kunnen ook gebruikt worden als hapje voor op een feest.


  • 1. Meng het gehakt met een geperste teen knoflook, 3 el ketjap, 1 tl sambal, gembersiroop, paneermeel en nootmuskaat en maak er balletjes van ter grootte van een walnoot.
  • 2. Bak de balletjes in een scheutje rijstolie, totdat ze rondom bruin zijn.
  • 3. Doe een scheutje rijstolie in een braadpan en fruit hierin de ui en de overige knoflook. Voeg achtereenvolgens de tomatenblokjes, tomatenpuree, de overige ketjap, worchestersaus, azijn, bouillonblokjes, perziken inclusief sap, paprika en de champignons toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Doe de aangebakken gehaktballetjes erbij en laat de balletjes ongeveer 15 minuten pruttelen op zacht vuur.

Serveertip: Serveer deze gehaktballetjes met Jasmijnrijst.

Print dit recept