Leer de Filipijnse keuken kennen met onze Filipijnse gerechten uit de Filipijnse maaltijdbox
 

Misschien nog iets minder bekend binnen de Aziatische keuken, maat wat ons betreft zéker niet minder lekker; de Filipijnse keuken. De Filipijnse keuken staat erom bekend door veel verschillende culturen beïnvloed te zijn. Een multiculturele mix van de fijnste gerechten en ingrediënten. Oftewel een ontzettend uitgebreide keuken met zowel simpele als complexere gerechten.

Kenmerkend voor de gerechten is dat er altijd een perfecte balans is tussen zoet, zout en zuur. Ook het combineren van vlees en vis in één gerecht is iets dat Filipino’s graag doen.

Veel Filipijnse families hebben hun eigen recepten en bereidingen van hun recepten, hierdoor is er eigenlijk nooit één echt authentiek gerecht en smaakt het overal waar je komt nét een beetje anders. Dat maakt de Filipijnse keuken een tikkeltje spannender.

Wij vinden écht dat jullie de Filipijnse keuken moeten leren kennen en daarom delen we graag een paar van de meest bekende Filipijnse gerechten. Deze hebben we samen met een Filipijnse chef samengesteld en we kunnen niet wachten om te horen wat jullie er van vinden.

 

Chicken Adobo

Adobo is absoluut een veelvoorkomend gerecht uit de Filipijnen en wordt soms onofficieel ookwel het nationale gerecht van dit land genoemd. Maar zoals eerder gezegd; iedere familie heeft wel een eigen versie of manier van bereiden, waardoor het altijd anders is. Het gerecht wordt in dit geval gemaakt met kip, laurier, knoflook en andere heerlijke ingrediënten.

chicken Adobo

Zo maak je dit gerecht in je eigen keuken.

 

Beef Kare Kare

Nog zo’n Filipijnse topper als het aan ons ligt. Een overheerlijke stoofpot met pindasaus die geserveerd wordt met Bagoong -  een garnalenpasta. De naam “Kare Kare” stamt af van het woord “Kari”of “Curry”, maar dit gerecht lijkt op geen enkele manier op de curry zoals wij hem kennen. Dit gerecht kent vele verhalen over de oorsprong, maar een element dat altijd terugkomt is dat dit gerecht uit Pamganga komt – de culinaire hoofdstad van de Filipijnen.

Beef Kare Kare

Het recept van onze Beef Kare Kare vind je hier.

 

Filipino Style Pork BBQ

Een Filipino achter de barbecue voelt zich als een vis in het water. Daarom kom je dit gerecht zowel als streetfood tegen alsook tijdens bijzondere gelegenheden. Altijd een goed excuus om dit heerlijke BBQ gerecht te maken. De Filipino’s zijn dol op de zoete grilsmaak en laten we eerlijk zijn; wie is dat niet?

Filipino Pork BBQ Style

Organiseer jij binnenkort een BBQ feestje? Verras je gasten dan met dit heerlijke gerecht.

 

Pancit Canton

De Chinese invloeden zijn in dit gerecht goed merkbaar. Pancit Canton wordt vaak tijdens verjaardagen geserveerd omdat de lange noedels een lang en gelukkig leven symboliseren. Een gerecht dus dat het leven viert. En wij vinden het altijd tijd voor zo’n feestje. Daarom delen we ook dit recept maar al te graag met je.

Pancit Canton

Zo maak je Pancit Canton. 

 

Ben je geïnspireerd geraakt en jeuken je handen om aan de slag te gaan met deze Filipijnse gerechten? Met onze nieuwe Filipijnse Maaltijdbox zet jij in een handomdraai deze gerechten op tafel.