• Aziatische Hamburger
  • Hoofd
    gerecht
  • 4 Personen
  • 30 Minuten
  • Mild

Aziatische Hamburger De welbekende hamburger met een Aziatische twist!

Prijs: € 0,00

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 400 g half-om-half gehakt
  • 1 eigeel
  • 1 limoen
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1/2 avocado, geprakt
  • 1 takje muntblaadjes
  • 1 takje peterselie
  • peper en zout naar smaak
  • 1 grote rode ui of 2 kleine
  • 4 ronde plakken ontbijtspek
  • 4 kaiserbroodjes/ciabattabroodjes
  • 1 eiwit
  • 1 krop ijsbergsla
  • 1 tomaat, in plakjes
  • Levering binnen 1-2 werkdagen
  • Gratis bezorging vanaf €40,-
  • 2.500 unieke producten
9.2
Specificaties
  • Keuken: Aziatische mix
  • Gang: Hoofdgerecht
  • Smaak: Mild
  • Prijs: 0

Bereidingswijze Aziatische Hamburger

Deze verrassende Aziatische variant op de welbekende hamburger heeft enorm veel power en pit! Bereid alle ingrediënten voor en stapelen maar! Geniet van deze heerlijke Oriëntaalse verrassing!

 

    • 1. Meng voor de hamburgers het gehakt met het eigeel, 1 tl citroengraspoeder, 1 tl laospoeder, limoensap van een ½ limoen, 1 sjalotje gesnipperd, 1 el panko, 1 el zoete sojasaus, 1 tl Sriracha en 1 tl vissaus. Maak hier vier mooie platte hamburgers van. Tip: met vochtige handen gaat dit beter.
    • 2. Neem een grote wok of hapjespan met deksel en verhit daarin de olie. Fruit de knoflook, ui, tomaat en de Chorizo worstjes
    • 3. Snijd de rode ui in ringen. Verwarm 1 el olie en bak de uien totdat ze glazig zijn. Voeg dan een ½ schijf palmsuiker, 3 el zoete sojasaus en 1 tl sesamzaad toe. Laat dit zachtjes pruttelen door regelmatig te roeren totdat de uien plakkerig zijn en de sojasaus is verdampt.
    • 4. Bak in de tussentijd het ontbijtspek krokant. Haal het ontbijtspek uit de pan en zet opzij. Laat het vrijgekomen vet in de pan zitten.
    • 5. Bak vervolgens de burgers in het vet van het spek.
    • 6. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrijk het broodje met eiwit en strooi de sesamzaadjes erop.
    • 7. Nu gaan we de hamburger maken. Snijd de verwarmde broodjes open. Besmeer de onderkant van het broodje met de avocadopuree. Leg de ijsbergsla erop en vervolgens de burger. Doe dan wat Sriracha saus, het ontbijtspek, tomaat en de in sojasaus gebakken uien erop. Strooi dan naar smaak nog gebakken uitjes er overheen . Leg dan de bovenkant van het broodje erop en zet het vast met een prikker.

Serveertip: Leg de hamburger op een bordje en leg er eventueel nog wat extra salade bij. Genieten maar!

Print dit recept
Menu