Indiase Linzensoep
Geurige soep uit Zuid-India
India
- Hoofdgerecht
- 4 personen
- 35
- Mild
De Indiase keuken behoort, mede dankzij de grote religieuze en etnische verscheidenheid in het land, tot de meest diverse keukens van de wereld. Doordat met name veel Hindoes helemaal geen vlees eten neemt de peulvrucht een belangrijke plaats in de Indiase keuken in. Deze heerlijke rode linzen soep is daar een goed voorbeeld van. De exotische kruiden zorgen voor een heerlijke kruidige soep én een heerlijke geur in huis!
Ingrediënten
1 blikje kokosmelk
± 5 limoenblaadjes
3 eetlepels vissaus
2/3 palm suikerblokje of 1 theelepel suiker
Thaise basilicum
Groenten
kikkererwten
gekookte eieren
Bereidingswijze voor Indiase Linzensoep
- Was de linzen en laat deze goed uitlekken.
- Verwarm 3 el ghee in een kookpan en bak hierin de laurierblaadjes en de kaneelstokjes.
- Roer de groentebouillon erdoor, gevolgd door de kurkuma, het zout en de rode linzen. Breng aan de kook en laat het 20 min. zachtjes doorkoken met een deksel op de pan, totdat de linzen zacht zijn.
- Verhit in de tussentijd 3 el ghee in een koekenpan en bak op laag vuur het komijn- en chilipoeder.
- Voeg na enkele minuten de gember- en knoflookpuree toe. Roer het geheel goed door en voeg toe aan de linzensoep.
- Roer de soep door en leg de deksel terug op de pan. Laat de soep 5 min. doortrekken, zodat de kruiden hun smaak kunnen afgeven aan de soep.
- Haal, als de linzen zacht genoeg zijn, de laurierblaadjes en kaneelstokjes uit de soep.
- Pureer de soep grof of naar wens met een staafmixer.
- Verdeel de soep en voeg naar smaak kokoscrème toe.
- Garneer met limoen