Kokosnoot pompoenstoofpotje (Ginataang Kalabasa)
een Filipijns vegan stoofpotje
Filippijnen
- Hoofdgerecht
- 6 personen
- 45
- Mild
een romige stoofpot, daar kun je af en toe echt eens zin in hebben. Dit stoofpotje boordevol lekkere smaakmakers is er een die je op zijn minst eens keer geproefd moet hebben.
Ingrediënten
1 grote ui in plakjes gesneden
4 teentjes knoflook fijngehakt
1 middelgrote gele (kalabasa) pompoen in blokjes gesneden
250 ml water
Zout naar smaak
250 g sperziebonen
Bereidingswijze voor Kokosnoot pompoenstoofpotje (Ginataang Kalabasa)
- Sauteer de ui en knoflook gedurende ongeveer een minuut of tot ze zacht en geurig zijn.
- Voeg de in blokjes gesneden pompoen toe en sauteer gedurende 5 minuten.
- Giet de kokosmelk en het water erbij en roer voorzichtig. Laat ongeveer 10 minuten sudderen of tot de pompoen gaar is, terwijl u af en toe roert.
- Breng op smaak met zout of naar behoefte. Voeg de sperziebonen toe en laat nog 2 minuten sudderen. Doe over in een serveerschaal en serveer warm met gestoomde rijst. Geniet ervan!