California Sushi-Rolls


Lekkere Amerikaanse variant op de maki-sushi
Japan

  • Bijgerecht

  • 4 Personen

  • 30 Minuten

  • Mild

  • Waardeer (0)

Ingrediënten
Producten bevatten meer inhoud dan nodig is voor dit recept

Prijs zoals geconfigureerd:

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 4 Krabsticks (1 stick per rol)
  • 1 Avocado
  • 1 Komkommer

* Verplichte velden

Van: € 1,19

Tot: € 20,95

Prijs zoals geconfigureerd:

Bereidingswijze California Sushi-Rolls

In het begin van de jaren zestig vertrokken verschillende sushichefs vanuit Japan naar de Verenigde Staten. Het waren gelukzoekers die nieuwe kansen zochten. De Japanse sushichefs creëerden vele sushivariaties in Amerikaanse stijl. Zij bedachten unieke namen voor hun Amerikaanse sushirollen zoals California roll.


  • 1. Was de rijst twee tot drie maal in een zeef met koud water totdat het water helder is. Laat vervolgens circa 15 minuten uitlekken.
  • 2. Kook de rijst in een rijstkoker of kook de uitgelekte rijst in een grote pan met 650 ml water. Indien je de pan gebruikt, zorg dan dat de rijst aan de kook raakt. Draai vervolgens het vuur laag en plaats de deksel op de pan. laat het rustig doorkoken, totdat de rijst al het water heeft opgenomen. Tenslotte laat je de rijst nog 15 minuten nagaren met een gesloten deksel.
  • 3. Schep de warme, gegaarde rijst over in een ruime kom van ongelakt hout of aardewerk. Voeg vervolgens sushi azijn toe.
  • 4. Breng de rijst goed op smaak met de sushi-azijn en roer met een houten spatel voorzichtig door. Probeer hierbij de rijstkorrel niet te kneuzen. Laat de rijst snel afkoelen onder een schone natte theedoek en laat hem 5-10 minuten staan.
  • 5. Was de komkommer en snijd deze in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijst met een theelepel en snijd de komkommer in de lengte in reepjes van ongeveer 5 cm lang en 1 cm breed.
  • 6. Snijd de krabsticks in de lengte doormidden.
  • 7. Schil een avocado en snij hem in even dikke repen als de komkommer.
  • 8. Knip het norivel op 1/3 van de breedte doormidden.
  • 9. Leg het bamboematje plat op tafel met daarop 2/3 van het norivel en leg daar sushirijst op.
  • 10. Strooi wat geroosterd sesamzaad over de sushirijst.
  • 11. Bedek de sushirijst met plasticfolie. Draai nu het geheel van het norivel, de met sesamzaad bestrooide sushirijst en het plasticfolie in één keer om en leg het op het bamboematje. Nu ligt de nori bovenop.
  • 12. Vouw de bovenkant van de rand van het norivel 1 cm naar binnen.
  • 13. Breng in het midden van het norivel een streepje mayonaise aan. Leg hierop een reepje komkommer, 2 reepjes avocado en 2 in reepjes gesneden krabstickhelften.
  • 14. Vouw het bamboematje met de plasticfolie om en knijp goed dicht. Rol de sushi verder op tot aan het einde van het bamboematje. Vergeet niet tijdens het rollen de plasticfolie steeds een klein stukje weg te trekken.
  • 15. Verwijder het bamboematje en de plasticfolie en snijd de rol in 8 gelijke stukken.

Serveertip: Leg de California-rolls op een schaal of bord en maak er een mooie compositie van met een garnituur van zoetzure gember, bolletjes wasabi en sojasaus. Indien gewenst kun je de buitenkant van je sushi ook nog met sesamzaadjes versieren.

Print dit recept