• Gepofte Rijst
  • Hoofd
    gerecht
  • Medium

Gepofte Rijst

Prijs: € 0,00

Ingrediënten Asian Food Lovers:
  • Levering binnen 1-2 werkdagen
  • Gratis bezorging vanaf €40,-
  • 2.500 unieke producten
9.2
Specificaties
  • Keuken: India
  • Gang: Bijgerecht
  • Smaak: Medium
  • Prijs: 0
Schrijf als eerste een review
Schrijf een review

Hoe waardeert u dit product? *

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Bereidingswijze Gepofte Rijst


Heb je nog restjes rijst, maak er dan gepofte rijst van! Diverse supermarkten verkopen ook kant-en-klare gepofte rijst, maar als je deze zelf kookt, kun je deze heerlijk op eigen smaak brengen. Het poffen van rijst is een lang proces, dus neem even de tijd.


 De gepofte rijst is licht en knapperig, wat zorgt voor heerlijke knapperigheid bij gerechten en zelfs bij het ontbijt! 


1. Was de rijst zodat er geen overtollig zetmeel meegekookt wordt. Het overtollige zetmeel zorgt ervoor dat de rijst gaat plakken, dit willen we natuurlijk niet. 

2. Kook de rijst gaar in ruim water, ga tegen je instinct in en schudt het water uit de pan zodra deze gaar is. Laat deze vervolgens nog even nastomen in de pan. 

3. Spoel de rijst vervolgens af met koel water zodat deze goed afkoelt.

4. Spreid de rijst uit op een bakplaat en dep deze nog voorzichtig droog. 

5. De rijstkorrels moeten nu drogen, dit proces kan vaak 24 uur duren. Wil je het droogproces ietsje versnellen? Plaats dan de bakplaat in de oven en zet deze op 70°C hete lucht, zorg wel dat het vocht er nog uit kan door de ovendeur een klein beetje open te zetten. Als de korrels hard en droog zijn mogen ze eruit en moeten ze wel nog afkoelen. Dit kan met over ook nog 6 uur duren, neem je tijd dus.

6. Nu gaan we de rijst poffen! Pak een pan en giet hier een ruime scheut rijstolie in, gemiddeld een vingerkootje. Als de rijstolie begint te walmen is deze op de juiste temperatuur. (ongeveer 200°C). Let op: olie kookt niet, het is dus alleen te zien aan de witte walm.

7. Zet ondertussen een diep bord klaar met een vergiet waar je de gepofte rijst en de olie straks mee kan scheiden.

8. Schep voorzichtig je eerste lading rijstkorrels in de pan met hete rijstolie. De rijst poft als het goed is meteen en is al na enkele secondes klaar!

9. Schud de pan uit boven het vergiet en het bord en laat de rijstkorrels vervolgens uitlekken op keukenpapier.

10. Ten slotte zou je de rijst nog kunnen besprenkelen met zoethoutpoeder, zout of poedersuiker!


Print dit recept
Menu