Authentieke bami goreng
Ons favoriete recept voor Bami Goreng
Indonesisch
- Hoofdgerecht
- 8 personen
- 45
- Mild
Duik in de wereld van authentieke bami goreng, een klassiek gerecht dat altijd indruk maakt. Deze versie, boordevol kip, knapperige groenten en een zelfgemaakte boemboe, is een echte smaakexplosie.
Ingrediënten
- 600 gr kipfilet
- 2 preien
- 1 spitskool
- 6 sjalotten
- 12 tenen knoflook
- 250 g spekblokjes
Preparation method for Authentieke bami goreng
- Begin met de kip. Snijd deze in reepjes en marineer met een mengsel van 2 tl gember, 2 el ketjap, 1 tl zwarte peper en 1 tl baking soda. Masseer goed in en laat minimaal een uur marineren. De baking soda zorgt er voor het vlees botermals en sappig wordt, dus wij voegen het altijd toe.
- Tijd voor de boemboe. Mix in een keukenmachine 1,5 el sambal, 6 sjalotten, 12 tenen knoflook en 3 theelepels laos tot een pittige, geurige pasta.
- Snijd de spitskool in blokjes van 3 x 3 cm en de prei in ringen. Was de groenten goed en zet klaar.
- Verhit wat olie in de wok (de olie mag lichtjes roken) en bak de groenten, eventueel in porties, op hoog vuur. Wij willen graag dat de groenten knapperig blijven maar wel op sommige plekjes donkerbruin worden (zo krijgt je gerecht een echte ‘’wok’’ smaak).
- Als alle groenten gewokt zijn, doe je weer wat olie in de pan. Laat deze zo warm worden dat er weer lichtjes rook vanaf komt. Doe de kipreepjes in de pan, verdeel over de bodem en laat even met rust. Als er een korstje op de kip is gekomen bak je de kipreepjes al roerend gaar. Zet de gare kip ook opzij.
- Bak in dezelfde wok de spekblokjes knapperig, voeg dan de boemboe toe en fruit het geheel aan. Week intussen de mie 3 minuten in kokend water.
- Voeg de mie toe aan de boemboe, giet er 15 eetlepels ketjap over en meng de groenten en kip erdoor. Bak alles nog even samen op, want 'goreng' betekent letterlijk 'gebakken'. Je authentieke bami goreng is nu klaar om verorberd te worden!
Serve tip
Serveer de bami goreng met een gebakken ei, gebakken uitjes, atjar tjampoer, kroepoek en sambal.