• Kare-Raisu
  • Hoofd
    gerecht
  • 4 Personen
  • 90 Minuten
  • Mild

Kare-Raisu

Prijs: € 0,00

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 360 g Kippendij
  • Zout en peper naar smaak
  • 4 Wortels
  • 2 Uien
  • 1 tl geraspte Gember
  • 2 teentjes Knoflook
  • 5 Aardappelen
  • 1 Appel
  • 1 el Honing
  • 2 tl Zout
  • 1 el Ketchup
    • Levering binnen 1-2 werkdagen
    • Gratis bezorging vanaf €40,-
    • 2.500 unieke producten
    9.2
    Specificaties
    • Keuken: Japan
    • Gang: Hoofdgerecht
    • Smaak: Mild
    • Prijs: 0

    Bereidingswijze Kare-Raisu

     

    Kare-Raisu is een Japanse curry. Het is een van de meest populaire gerechten van Japan. De veel voorkomende "curryrijst" wordt meestal simpelweg "curry" genoemd of in dit geval Kare-Raisu. Deze simpele curry is smaakvol en geschikt voor het hele gezin. Je kunt de Kare-Raisu ook al een dag eerder maken voor de dag erna, dan het is nog lekkerder!

    1. Snijd de kip in stukjes en breng op smaak met een beetje zout en peper.

    2. Schil en snijd de wortel in rollende partjes en snijd de uien in partjes. Rasp de gember en plet de knoflook.

    3. Snijd de aardappelen in stukken van 3 cm en laat ze 15 minuten in water weken en spoel ze goed af.

    4. Verhit 1,5 el rijstolie in een grote pan op middelhoog vuur en bak de uien tot ze doorzichtig worden. Voeg de gember en knoflook toe.

    5. Voeg de kip toe en kook tot de kip van kleur verandert, voeg de wortel toe en meng.

    6. Voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.

    7. Schil de appel en rasp deze grof, voeg deze toe aan de bouillon.

    8. Voeg de honing en het zout toe en laat 20 minuten onbedekt sudderen, af en toe roeren.

    9. Voeg dan de aardappelen toe en kook nog eens 15 minuten.

    10. Wanneer de aardappels klaar zijn, voeg je de curryblokken toe, blijf het goed roeren totdat de blokken zijn opgelost.

    11. Voeg sojasaus en ketchup toe en laat het nog even sudderen zodat de curry dik wordt.


    Print dit recept
    Menu