• Kip met vier Thaise sauzen
  • Hoofd
    gerecht
  • 2 Personen
  • 15 Minuten
  • Mild

Kip met vier Thaise sauzen

Het geheim van de Thaise keuken is het gebruik van de juiste ingrediënten. Voor dit makkelijke wokgerecht worden vier Thaise basissauzen gebruikt die samen precìes de juiste smaakcombinatie geven. Ontdek ook de Thaise gebakken knoflook, die de kip extra lekker maakt...

Zelf Toevoegen

  • 300 gram kipfilet*
  • 2 lente-uitjes
  • 6 takjes koriander
  • 1 theelepel witte peper
  • 1 theelepel suiker
  •  
  • * Vis alternatief: 250 g pangasiusfilet
  • * Vegetarisch alternatief: 150 g oesterzwammen

Prijs: € 0,00

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 300 g Kipfilet, in reepjes gesneden
  • 1 tl Witte peper
  • 1 tl Suiker
  • 2 Lente-uitjes, in schuine stukjes gesneden
  • 6 takjes Koriander, fijngesneden en de bovenste blaadjes om te marineren
  • Voor 13.00 besteld, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf €35,-
  • 2.500 unieke producten
9.4
Specificaties
  • Keuken: Thailand
  • Gang: Hoofdgerecht
  • Smaak: Mild
  • Prijs: 0
Schrijf als eerste een review

Bereidingswijze Kip met vier Thaise sauzen

Het geheim van de Thaise keuken is het gebruik van de juiste ingrediënten. Voor dit makkelijke wokgerecht worden vier Thaise basissauzen gebruikt die samen precies de juiste smaakcombinatie geven. Ontdek ook de Thaise gebakken knoflook, die de kip extra lekker maakt!


  • 1. Meng de 4 sauzen in een kommetje. Leg de kipreepjes in een schaal en meng deze met de saus, witte peper en 1 el rijstolie. Laat de kip minimaal 5 minuten marineren.
  • 2. Kook intussen 200 gram Pandanrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 3. Verwarm een scheutje rijstolie in een wok op een hoog vuur. Voeg de gemarineerde kip toe en roerbak ca. 5 minuten totdat de kip gaar is, zet het vuur laag.
  • 4. Voeg de suiker, een eetlepel gebakken knoflook, lente-ui en koriander toe aan het gerecht.

Serveertip: Serveer het gerecht op een schaal en garneer met korianderblaadjes en wat gebakken knoflook naar smaak. Serveer met de rijst en een frisse salade.

Print dit recept
Menu