• Massaman Curry
  • Hoofd
    gerecht
  • 4 Personen
  • 140 Minuten
  • Mild

Massaman Curry

Prijs: € 0,00

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 600 g Runderlappen, in stukken gesneden
  • 450 g Aardappelen, in stukken van 2,5 cm
  • 1 Ui, in partjes gesneden
  • 85 g Ongezouten geroosterde pinda's
    • Levering binnen 1-2 werkdagen
    • Gratis bezorging vanaf €40,-
    • 2.500 unieke producten
    9.2
    Specificaties
    • Keuken: Thailand
    • Gang: Hoofdgerecht
    • Smaak: Mild
    • Prijs: 0

    Bereidingswijze Massaman Curry


    Massaman is een milde curry uit Thailand. Massaman curry is ontstaan uit Indiase en Maleisische invloeden en verschilt in smaak van de andere curry's die we kennen. Het is een mengelmoes van Indiase & Thaise kruiden. In deze curry maken ze gebruik van aardappelen die de heerlijke smaak van de curry helemaal opneemt.

     

    1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.

    2. Verhit 2 eetlepels kokosmelk (gebruik de room bovenop als die er is) in een grote pan met een deksel. Voeg de currypasta toe en bak gedurende 1 min. Roer vervolgens het rundvlees erdoor en bak totdat alles is dicht geschroeid.

    3.
    Roer de rest van de kokosmelk erdoor samen met een half blikje water, de aardappelen, ui, limoenblaadjes, kaneel, tamarinde, palmsuiker, vissaus en de meeste pinda's. Breng aan de kook, dek af en laat het gedurende 2 uur op laag vuur pruttelen tot het vlees zacht is.

    4.
    Bestrooi met gesneden chili(optioneel) en de resterende pinda's en serveer met jasmijnrijst. 
     
     

    Print dit recept
    Menu