Panang Curry


Deze curry heeft een volle, warme en kruidige smaak
Thailand

  • Hoofdgerecht

  • 4 Personen

  • 60 Minuten

  • Medium

  • Waardeer (2)

Ingrediënten
Producten bevatten meer inhoud dan nodig is voor dit recept

Prijs zoals geconfigureerd:

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 600 g Varkens schouderkarbonade, in plakjes gesneden
  • 2 Rode milde Spaanse pepers, in de lengte in reepjes gesneden
  • 3 takjes Basilicum, om te garneren

* Verplichte velden

Van: € 0,79

Tot: € 17,49

Prijs zoals geconfigureerd:

Bereidingswijze Panang Curry

Panang curry heeft een volle warme kruidige smaak, en is niet te heet, vooral als de smaak in balans wordt gebracht met kokosmelk, vissaus en palmsuiker. Een heerlijke curry die als stoofgerecht makkelijker te maken is in een grotere hoeveelheid. Handig dus voor een feestje, of om in te vriezen.


  • 1. Schenk de kokosmelk in een kom (even vooraf verwarmen als hij gestold is), en roer door met een garde.
  • 2. Verwarm een scheutje olie in de wok op een middelhoog vuur.
  • 3. Fruit de currypasta.
  • 4. Voeg 12 eetlepels kokosmelk toe, wacht tot de olie vrijkomt.
  • 5. Voeg het vlees toe en roerbak 5 minuten.
  • 6. Voeg vissaus, sojasaus, palmsuiker en bouillon toe en laat het vlees nog even doorbakken.
  • 7. Schenk de rest van de kokosmelk erbij, zet het vuur hoger en breng de curry aan de kook. Laat de curry nog een half uurtje inkoken op laag vuur.
  • 8. Kook intussen 400 gram Pandanrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 9. Voeg tenslotte de kaffir limoen blaadjes toe.

Serveertip: Serveer het gerecht in een kom, garneer met de rode chilireepjes en de Thaise basilicum. Serveer met pandanrijst.

Print dit recept

Klantenreviews2 item(s)

  • Super lekker recept, waande me in Thailand!

    Dit is echt een heerlijk recept, het enige dat ik heb aangepast is dat ik geen milde sojasaus had, dus heb ik de hoeveelheid gehalveerd en ik heb rietsuiker ipv palmsuiker gebruikt, maar we hebben de pan leeggeschraapt. Ik heb de currypasta van Mae Ploy gebruikt.

    Beoordeling door Manon / (Geplaatst op 08-03-2017)
  • Zout!

    Veel en veel te zout, de verhoudingen kunnen niet kloppen! Heb er nog een flinke scheut yoghurt bij gedaan maar ook dat heeft niet geholpen

    Beoordeling door Rox / (Geplaatst op 02-03-2017)