![](/media/decoration/pattern-gray-mobile.png)
Gamja jorim
Koreaanse bijgerechten
Aziatische mix
![Gamja jorim](https://api.c2k2y3nvy0-heuschena1-p1-public.model-t.cc.commerce.ondemand.com/medias/625Wx625H-default-Gemja-aardappelen-2-SH.jpg?context=bWFzdGVyfGltYWdlc3wyNTM4NTJ8aW1hZ2UvanBlZ3xhR1F6TDJneVlpODVNRFkzT1Rnek5qTTBORFl5THpZeU5WZDROakkxU0Y5a1pXWmhkV3gwWDBkbGJXcGhJR0ZoY21SaGNIQmxiR1Z1SURJZ1UwZ3VhbkJufGU1ZTcxNzVjY2JlM2JjZjNkZjY1ZTNmNmY0OWJlOTJmYmMyNDBjYWU1NTRiNGI5ZGZjYzBiZDg1YjQwZjYwNTM)
- Bijgerecht
- 4 personen
- 45
Gamja Jorim is een heerlijk bijgerecht van Koreaanse gestoofde aardappelen, gekookt in een zoete, hartige saus. Het is een geliefd gerecht bij Korean BBQ en brengt een unieke, hartige afwisseling naast het gegrilde vlees!
![](/media/decoration/wave-bottom.png)
Ingrediënten
500 g kleine aardappelen
1 ui
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 el zonnebloemolie
250 ml water
1 el suiker
1 el honing
1 bosui, fijngesneden
Bereidingswijze voor Gamja jorim
1. Was de kleine aardappelen grondig en snijd ze in gelijke stukken zodat ze gelijkmatig garen. Hak de ui fijn en plet de knoflook.
2. Verhit de zonnebloemolie in een diepe pan op middelhoog vuur. Voeg de aardappelen toe en bak ze 3-5 minuten totdat ze licht beginnen te kleuren.
3. Voeg de gehakte ui en knoflook toe aan de pan met de aardappelen en roer goed door. Voeg daarna het water, de sojasaus, suiker en honing toe. Breng het mengsel aan de kook.
4. Zet het vuur laag en laat de aardappelen 20-25 minuten zachtjes sudderen tot ze gaar en zacht zijn. Roer af en toe om te voorkomen dat ze aan de pan blijven kleven.
5. Voeg de geroosterde sesamolie toe en roer goed door. Laat het geheel nog een paar minuten sudderen totdat de saus iets is ingedikt.
6. Bestrooi de aardappelen met de fijngesneden lente-ui en de geroosterde sesamzaadjes voor extra smaak en een krokante bite. Serveer warm als bijgerecht.