Gamja jorim

Koreaanse bijgerechten

Aziatische mix

Gamja jorim
  • Bijgerecht
  • 4 personen
  • 45
Gamja jorim

Ingrediënten

500 g kleine aardappelen

1 ui

2 tenen knoflook, fijngehakt

1 el zonnebloemolie

250 ml water

1 el suiker

1 el honing

1 bosui, fijngesneden

Bereidingswijze voor Gamja jorim

1. Was de kleine aardappelen grondig en snijd ze in gelijke stukken zodat ze gelijkmatig garen. Hak de ui fijn en plet de knoflook.

2. Verhit de zonnebloemolie in een diepe pan op middelhoog vuur. Voeg de aardappelen toe en bak ze 3-5 minuten totdat ze licht beginnen te kleuren.

3. Voeg de gehakte ui en knoflook toe aan de pan met de aardappelen en roer goed door. Voeg daarna het water, de sojasaus, suiker en honing toe. Breng het mengsel aan de kook.

4. Zet het vuur laag en laat de aardappelen 20-25 minuten zachtjes sudderen tot ze gaar en zacht zijn. Roer af en toe om te voorkomen dat ze aan de pan blijven kleven.

5. Voeg de geroosterde sesamolie toe en roer goed door. Laat het geheel nog een paar minuten sudderen totdat de saus iets is ingedikt.

6. Bestrooi de aardappelen met de fijngesneden lente-ui en de geroosterde sesamzaadjes voor extra smaak en een krokante bite. Serveer warm als bijgerecht.

Wat eet jij deze week?

Bekijk alle recepten >
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Homemade instant noodles
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Instant Noodles upgrade
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Romige Ramen soep
  • Hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 45
Authentieke bami goreng

Schrijf je nu in voor onze Asian Love Letters

Nieuwsbrief inschrijven - kopie.png
Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Birthday Als welkomstgeschenk, geven wij je €5 korting op je eerstvolgende bestelling!

Loyalty Blijf als eerste op de hoogte van onze laatste deals en nieuwtjes.

Gebruik een geldig e-mailadres.

Er ging iets mis bij de inschrijving voor de Asian Love Letter, probeer het opnieuw.